Nytt träns

Nu äntligen har Candy ett nytt träns, vi hade först råkat köpa ett med två sidostycken, allså ett kandarträns.. Hur de gick till vet jag inte. Mamma åkte då tillbaka och köpte en annan modell, när jag sen skulle sätta ihop det märkte jag att de inte fanns några sidostycken...
Haha hur är de ens möjligt, men nu 3dje försöker köpte vi ett som funkar. Så vad har vi lärt oss utav det här? Kolla på tränset innan vi köper det kanske, haha familjen virrhöna allså.. 
En väldigt ocharmig bild på Candy som idag inte hade någon lust att stå still. Får helt enkelt ta bättre bilder någon annan dag när vi inte är så sent i stallet! 



Jag lever och nu har jag lov

 
 
 
Jag har nästan klarat av hela 2an i gymnasiet kan inte fatta det, alla mina vänner har börjat fylla 18 shit vad tiden går fort. Men nu kan jag sluta stressa för ett tag, jag har påsklov!! Så skönt imorgon ska jag och några kompisar fira med att gå ut och äta.
Nu ska jag ut till stallet rida igenom Candy, för på fredag startar vi våran första tävling i år. Hon var finare än någonsin på träningen i lördags så jag är riktigt taggad på att starta. Håller jag mig lugn kommer det gå jätte bra. Är när jag stressar och inte rider iordentligt som hon inte förstår.. 

Mindre bra väder

Det är storm här, blåser och ösregnar. Nästintill alla hästar i stallet var galna och bara påväg in från hagen drog Candy och busade. Efter ett tag bestämde vi oss att endast gå promenad med henne eftersom uppe i ridhuset smällde dörren och lät i hela ridhuset pga att de blåste så mycket. 

Kom hem 3 i natt så jag ska lägga mig vila lite nu är inte så jätte pigg om man säger så.. 



Dressyrträning 28/3

 
Har massor med mer bilder på kameran som jag kan lägga upp senare!
 
Candy var sjukt fin på dagens träning, riktigt bra framåtbjudning och sista gången jag red igenom programet var hon gryymt fin. Hon måste ha lite fart annars blir det så vingigt. Både lagledaren och tränaren tyckte hon var en superfin ponny och Anna tyckte hennes gångarter var väldigt bra. Sen pratade vi även om att jag blir så nervös på tävling att jag då måste förlita mig på att jag har en sån fin ponny. Om jag är lugn och avslappnad under kommande tävling så kommer Candy också vara det, och då kan det gå riktigt bra!

Veronica 17 år


Som jag skrev tidigare idag skulle jag på födelsedagsmiddag, min närmaste vän Veronica fyllde 17 i måndags så vi firade henne nu! De andra tjejerna skulle ut efter, men eftersom jag ska träna imorgon blev det att jag var tvungen åka hem. Supermysig kväll verkligen, men nu måste jag sova för att orka med morgondagen!

Motivationen på noll

Vaknade imorse innan klockan ringde eftersom det regnade och blåste så mycket, inte lätt att ta sig upp ur sängen då. Men nu är jag i skolan tillslut trots tåg kaos. Har en extra lektion som slutar 4 i eftermiddag, men efter skolan ska jag stressa hem och sedan gå på födelsedagsmiddag hos en kompis så har det att se fram emot. Måste tyvärr hem i tid ikväll eftersom jag ska upp tidigt och träna imorgon.
 
Träningen börjar klockan 9 och innan det ska jag hinna fixa hästen, lasta och åka till Jursta och sen rida fram ordentligt innan träning. Men ska bli kul träffa dom andra i laget och även träna för ny tränare. Är nyttigt för mig och Candy åka iväg och träna, för det blir ju alltid lite annorlunda att rida borta. 
Mina nya solglasögon jag fick på posten igår, är supernöjd! 



Överlycklig

Ursäktar kvalitén men är taget ifrån en video! 
Jag typ svävar fram efter dagens ridpass, hon var en dröm att rida. Så sjukt fin när hon går som hon ska, men i galopparbetet orkar hon inte riktigt hålla ihop sig än. Även i galoppen var hon helt otroligt fin stora delar utav passet, så vi gör framsteg varje ridpass! Blir bara bättre och bättre är sån stor skillnad sen vi började träna för Sanna.  

Som vi har utvecklats under bara några månader så tror jag absolut att en LA kan blir möjlig till hösten. Hon måste bara bli starkare och orka bära sig själv mer, men det är påväg. Ska inte säga för mycket eftersom mina tävlingsnerver inte är på min sida... Suck är ingen tävlingsmänniska men känner vi att vi är redo så skulle LA va en dröm i år!


Veterinärbesök och dressyrlektion

Ska nu på ett kontrollbesök med våran hund, och sedan skynda vidare till stallet eftersom jag har träning idag. Uppdaterar senare hur det har gått på träningen!

naprapat tid idag igen

Började skolan klockan 8 imorse, eftersom jag kom hem runt halv elva igår kväll var det inte lätt komma upp imorse! Jag måste verkligen sova ordentligt annars är det näst intill omöjligt att komma upp.. 
 
Hade direkt efter skolan tid hos naprapaten, var tur då jag sen igår verkligen haft jätte ont. Fick som el i ryggen för att mjuka upp musklerna och sedan de vanliga att han knäckte ryggen. Fått ytligare en tid på måndag och får köra någon gång till innan jag åker till Sälen. Sen blir det hård träning för mig! Ska börja hos en PT för att bygga upp muskler i mage och rygg igen, har tappat så mycket. Märks i ridningen också mina axlar åker fram för jag inte är tillräckligt stark i bålen. 
 
Just nu känns det förjävligt, för jag märker själv hur mycket jag tappat och känner hur jag verkigen inte orkar på samma sätt som förut. Kommer bli skit hårt börja om från början.. Men förhoppningsvis värt det i slut ändan.. :(
 en bild från förra besöket för en vecka sen, men måste börja gå oftare för att få bort låsningen i ryggen.. Tänk att en avramlig för såpass längesen har förstört så mycket..
 
 


Uteritt och nytt träns

Vart i stallet och ridit ut på Candy. Red ut med en i stallet snacka om att Candy blev taggad i galoppen sparkade bakut ett antal gånger, men jag satt kvar haha.. På torsdag blir det dressyrträning, och på lördagmorgon ska vi dressyrträning med Årsta Runstens dressyrlag, ska bli jättekul. 

Köpte påvägen ut till stallet ett nytt dressyrträns som jag ska testa rida med på torsdag, kommer bilder på det då. Har tagit hem träns för smörja och sälja, eftersom jag inte tyckte om hennes andra dressyrträns och vardagstränset var så slitet var det på tiden vi köpte ett nytt.




Tiden har gått så fort

För lite mer än 4 år sedan tog vi dom här bilderna, var första kvällen Candy var hos oss. En fluffig liten ponny som varken var inriden eller hanterad särskillt mycket. Om man kollar på inlägget innan det här, haha ser inte ut som samma ponny! 
 Någon vecka efter att vi hade fått henne, kolla va kort hals hon hade,  snacka om att hon har förändrats!

Ser fram emot kommande tävlingar

Klockan stod på klockan 8 imorse eftrsom vi skulle åka iväg till Gustavsberg och kolla hoppning. Var några i stallet som skulle starta, superduktiga. Åkte sedan snabbt ut till Candy och fixade till henne.Blir såå taggad på tävlingsäsongen nu när man vart och kollat tävlingar. Dels se Hanna och Candy starta tillsammans, och sen ska även jag göra några starter. Jätteroligt och ser fram massor emot den här tävlingsäsongen!
 
Eftersom det har vart minusgrader och snö idag va jag väldigt genomfrusen efter en dag ute, mådde sjukt dåligt när jag kom hem så har baa legat i sängen fram till för typ en timme sen, därav uppdatateringen. 
Bilder från förra säsongen, hon är för snygg våran ponny <33

Favorit del utav rummet



Beställde för några månader sedan en massor med bilder på blandannat Candy, har satt upp några stycket över sängen och har även mina fåtal rosetter uppsatta brevid. Blir alltid lika glad att se dessa bilder, har så sjukt mycket fina bilder tillsammans med henne! Har även ett protokoll uppsatt, ett som betyder väldigt mycket för mig. Även fast procenten inte var så hög så var jag sjukt glad efter den ritten och det var på hemmaplan, så var en speciell dag!

Nytt schabrak

På runsten har dom en liten affär där vi hittade det här schabraket från BR, svårt att få med på bild men stenarna glittrar superfint! Var till ett väldigt bra pris för ett schabrak med stenar, så de får bli vårat nya tävlingsschabrak till våren. Alla mina vita schabrak har blivit så slitna så var på tiden jag skaffade ett nytt. 

Pay and Jump runsten

Tyvärr blev det inga bra hoppbilder, Candy hoppade inte ordentligt och slängde sig mest över med benen över allt.Hon behöver lite högre höjder för att hon ska hoppa ordentligt, hon anstränger sig gärna så lite som möjligt... Men en felfri runda i 90 blev det, superduktiga!

Idag har mamma ridit

Eftersom jag är sjuk och sluta sent i skolan så fick mamma ta hästen idag, och hon har faktikst ridit!! Fick ett sms sen att hon till och med galopperat. 
Mamma är ju hästvan och ridit största delen utav sitt liv, men inte på senaste åren ridit mer än att ibland lånat någon häst i stallet och ridit ut, och idag red hon Candy :D såå kul!


En annan bild från när mamma red Candy för ca 3 år sedan<3

Det är mycket just nu

Jag har vart riktig dålig med uppdateringen idag, suck.. Alltid när jag börjat få upp statistiken igen så slarvar jag med inläggen.

Har vart i stallet och kollat när min syster hade hoppträning, jag låg mestadels inlindad i en filt på läktaren. Trots att jag är riktigt sjuk kunde jag inte låta bli åka till stallet.
Satt även idag på lektionen och kollade tävlingar, ett dröm mål är att i juni eller juli starta LB, LA på Stockholms ponnyklubb! Det är en tävling för ungponnysar, allså är det unghästprogramen LB och LA. Tills dess har Candy och jag fått mer rutin på tävlingsbanorna så det skulle vara en kul grej. Candy måste bara få mer styrka för att orka bli stadigare i formen, men med massa träning tror jag inte det är något som är omöjligt! 

Som sagt tidigare vill jag verkligen inte tävla och känna någon press, så ser helt enkelt närmare i sommar vart vi ligger till och utgår efter det! 

Chess 1986-2013✝

Är med tårar i ögonen jag kollar igenom alla bilder på oss tillsammans. Vi har obeskrivligt många minnen ihop och jag kommer aldrig glömma den här ponnyn.Så tacksam för den tid jag fick vara medryttare på honom, han var inte den där tävlingsponnyn många drömmer om, men han var min bästavän och har gett så mycket lycka. Alla gånger vi galopperat över ängar tillsammans och jag kunde verkligen lita 100% på honom.
I slutet utav 2013 så togs han bort pga sin ålder, även om det var ett tag sen så finns de dagar man saknar honom och tiden på kvarntäppan extra mycket. Finaste Chess♥♥

Har inte tid att vara sjuk

Sitter just nu på tåget påväg till skolan, har blir sjuk igen(!!?) Hur är det möjligt, ni som läst bloggen ett tag vet att jag över jul och nyår var sjuk i 2 månader.. Hade äntligen börjar få upp konditionen igen och kunnat börja träna, så blir jag sjuk igen...känns lagom segt när tävlingssäsongen precis börjat.

Imorse hade jag även tid hos naprapaten, har haft extremt ont i ryggen senaste veckan efter föra tisdagen då jag blev påsprungen av en ponny i stallet. Har sen tidigare oxå en skada i ryggen efter jag åkte av en medryttarponny för några år sedan. Mitt bäcken va snett ca 1 cm och hade en ordentligt låsning i ryggen.. Har fått ny tid nästa vecka för att få bort låsningen i ryggen sen äre bara börja träna för bygga upp ryggen rätt igen. 
Nu efteråt är jag ganska öm i ryggen efter att han tryckt på alla ömma muskler osv, men vet att det gör nytta så de är skönt! 


Sen vecka i skolan igen

En bild som Jonna i vårt stall fotat, min fina ponny ❤️

Har sen vecka i skolan igen, vilket betyder de inte blir mycket stall för mig. Min syster har henne både måndag, tisdag, onsdag och i helgen ska hon starta en pay and jump på henne. Ska bli superkul i helgen, stora delar utav stallgänget ska dit och hoppa och även en barndomskompis till oss ska med dit. Inte många dagar kvar till påsklov, inte många dagar kvar till våran första start i år och under påsk åker vi till Sälen! Kan inte bli bättre!


Bästa lyckåsgänget

Vi har verkligen grymaste stallgänget på Lyckås, både idag och igår har det vart supermysigt i stallet. Idag blev det uteritt, vet inte vilka som hade mest roligt, vi eller hästarna.. Trots bus så åkte ingen av oss av, jag kände mest att om jag skulle åkt av skulle jag aldrig rest mig igen eftersom min kropp redan är helt förstörd.
Är sån kul grej när man flera stycken i stallet rider ut tillsammans, hästarna är taggade och alla är glada, förra våren red vi ca 8 stycken till vattentaget vid stallet. Hahah då kan man snacka brutalt taggade hästar. 
 

En bättre söndag


Supermysig dag i stallet. Uppdaterar senare med fler bilder! 

bus på volten

Candy och hennes hagkompis fick springa på volten idag och busa av sig, jag kunde ju inte rida pga min rygg. När min lilla nallebjörn till ponny får springa på vlten kommer araben i henne fram. Svansen upp i luften, riktigt svävande steg och sen springer hon runt och fnyser haha så söt. 

En bättre fredag



Hade håltimme i skolan idag så möte upp några tjejkompisar och satt först på Östermalm i solen och åt årets första glass, möte sen upp en till kompis och åt lunch på världens mysigaste ställe som också ligger på Östermalm. Såna små saker som får en orka med vardagen. 

Ligger nu på soffan men världens värk i rygg och resten av kroppen. Blev rejält mörbultad efter tisdagens lilla olycka.. Så blir allså hemma ikväll och ska sova i tid. Kan ej rida imorgon pga ryggen så ska endast iväg och longera henne med pappa. Hoppas ni alla har en bra fredag kväll!❤️

Dagens rosaoutfit

 Dagens outfit var väldigt rosa, nästan lite för rosa. Men vad gör det när ponnyn var en stjärna! Allt jag tränade på föra lektionen i tisdags satt perfekt, gjorde helt klockrena halter. Var en del under passet som inte gick helt 100 hon ville springa iväg lite, men när man fick igenom henne så var hon hur fin som helst. För några veckor sedan kunde jag inte ens sitta ner i traven för att jag hade tappat så mycket i ridningen. Men nu börjar jag komma tillbaka igen och ponnyn är finare än någonsin. Så glad att hon är min, och så avundsjuk på ryttaren som kommer få ta över henne efter oss.



Nu blir de dressyrträning


Min doktor tid var hela 45 minuter sen.. Men nu har jag iaf fått mina nya mediciner och slipper komma tillbaka på 3 månader! Mamma och jag tog en lunch inne i stan och nu är vi påväg ut till stallet. Jag ska rida dressyrlektion för bästa Sanna, såå taggad. Kameran är med så återkommer senare hur det har gått! 

Våran första lokala, snart ett år sedan

För snart ett år sedan gjorde vi våran första start. Kollar man igenom alla bilder så kan man verkligen säga att vi har utvecklas! Jag red med aldeles för långa tyglar och Candy ville inte gå i vattenpölarna på banan. Vi red ihop 54% och jag var grymt glad efteråt att jag hade lyckas få galopp på henne. 
Är grymt taggad på att komma ut på tävlingsbanorna i vår igen, bara 3 veckor kvar!

Blåslagen


Ligger just nu i sängen, jätte öm i kroppen pga träningsverk och även så lyckades jag igår när vi tog in hästar bli påsprungen på något sätt. Vet inte vad som hände kände bara en smäll på låret och sedan snubblade hästen omkull på framknäna, antar att hon blev rädd för något. Kände inte förens efteråt hur ont jag fick i axeln, typiskt mig alltid lyckas skada mig.

Ska imorgon till sjukhuset så blir ingen skola för mig, skönt! Tack för idag med toppen statistik ni är bäst! ❤️

Varför pessoabett..

Vaknade imorse och hade fått en kommentar som faktiskt gjorde mig ganska irriterad. "Varför pessoabett om jag får fråga?.. " som om det skulle vara något dåligt. Är så otroligt trött på vissa människors sätt att ifrågasätta andras hästhållning. Om vi nu valt sätta på pessoa har det antagligen en tanke bakom det. Vissa hästägare väljer stutsa runt barbacka, i grimma och grimskaft på sina hästar, jag tycker inte det är optimal hästhållning, men inte så att jag ifrågasätter det.  
 
Så svar på frågan då; varför satt vi in ett pessoabett under ETT ridpass på våran ponny?
Vi har alltid ridit Candy på 3delat bett, varjerat mellan olika 3delade och det är något hon trivs med. Som omväxling vid uteritt använder vi ibland hackamore för att hon inte alltid ska behöva ha bett. 
Senaste hoppträningen kunde man tro vi blöt Candys betfor i Redbull, hon tyckte det var lite för kul om man säger så. Blev då rekomenderade testa rida henne på ett skarpare bett, för SÄKERHETENS skull. För vad är egentligen bäst en häst som drar iväg okotrollerat. Eller en häst man utan ansträning, snyggt och enkelt kan bromsa? Vanligtvis räcker ett 3delat vanligt bett på Candy, men senaste tiden har hon vart extremt pigg och vi tyckte det var värt testa rida henne på ett lite skarpare bett. Så som svar på din fråga så var det endast under ett ridpass för att testa.
 
 

Guldponny





Tränade för en tränare som red för i början av förra året. Vad jag saknat lektionerna med henne! Jag går sällan ihop med ridlärare, men hon och även unghästtränan jag rider för är några jag verkligen tycker om. Vad bara en lektion kan göra skillnad, hon fick mig verkligen att tänka till på saker som jag glömt bort . Hennes sätt att förklara får en verkligen haja till hur allt fungerar, och gick från lektionen mer motiverar än någonsin. Tränade galoppfattningar och halter. Handlar mycket om att Candy måste stärka sig för att orka hålla ihop. Men nu är det bara träna, träna. Om ca 3 veckor gör vi första starten för i år! 

Tog ett varmt bad när jag kom hem och ligger nu i min nybäddade säng, är den bästa känslan som finns. Är helt slut och öm i kroppen, men bara bita ihop hoppas de känns bättre till på torsdag för då väntas ytligare en dressyrträning! 


Candy idag




Snacka om glad och taggad ponny som idag fick komma ut på intervallträning och galoppera av sig riktigt ordentligt. Hon drog flera sparkbakut i rad, slutade med att hon tappade balansen helt. Haha hon är så grymt klumpig ibland!

Lite nya saker

Mamma var nere på Ullared i helgen o köpte där blandannat bootsen och jackan på bilden till mig. Bootsen är så sjukt fina, får inviga dem på tisdag när jag har dressyrträning! Egentligen har jag redan för många tunna dunjackor, men alltid velat ha en vit, så nu har jag i 4 olika färger.. För övrigt köpte hon mycket nödvändigt som ridstrumpor och ridhanskar, sånt som alltid på något sätt lyckas försvinna.

Sen var jag tvungen akut idag köpa ny laddare till telefonen eftersom någon på festen igår rensade min väska o fickor på saker jag hade. Snällt av dom att jag fick ha kvar busskort, bankort och nycklar. Antagligen några brudar som tagit blandannat mina hörlurar, laddare och parfym. Riktigt sorgligt. 


Våren är här!

Så mysigt, ponnyn har fått på sig ett tunnare täcke och andra hästar fick stå utan täcke i hagen. Tog tåget ut med min syster och hade Dressyrlektion för henne. Candy var lika pigg som vanligt men tycker det såg bra ut!




Övertaggad ponny

Dressyrpasset idag gick inte som planerat direkt.. 
Hon var så extremt pigg, så efter jag hade galopperat så fick jag varje gång arbeta henne under längre tid i lättridning för hon skulle lugna ner sig. Så fort jag satt mig ner började hon trippa på stället och ville galoppera.  Hon som explodera varje galoppfattning. Men efter ett bra tag började hon bli ridbar, så red igen galoppdelen i programet två gånger och avslutade sen! 
Är ändå väldigt nöjd, måste bara utnyttja den överenergi hon har på ett annat sätt. 



fall seven times, stand up eight

Våra två senaste starter föra säsongen vi gjorde var katastrof.. Var under en period de va mycket nytt för henne och vi behövde hitta varandra på nytt för att de skulle funka. 
Huvudsta red på 56 procent. Har kollat videon om och om igen, aldrig ridit så pass dålig. Jag ville för mycket den tävlingen, men de gav bara motsatt effekt, jag red inte alls som jag brukar och ponnyn blev stressad o sprang mest bara. Fick bland annat ett galoppinslag i den ökade traven..
Ågesta en LB och red på 56% där med, de här programet var hon otroligt fin vissa delar. Men när jag tappade henne tappade jag henne helt, fick ett avbrott i galoppen, och fick inte fram henne alls vissa delar. Redan på framridingen den här tävlingen kändes inget rätt. Tror jag var extra nervös för det var på min gamla ridskola, och sen hade det hänt en sak i vardagen som hela tiden låg i bakhuvudet.

Det har vart blod, svett och tårar med den här ponnyn. Jag har fått gråta glädjetårar och även en hel del besvikelse. Men efter dessa två ritter så kan jag ändå kolla tillbaka och lärt mig något av det, plockat ut de dåliga o tränat mer på det. Även lyfta fram det vi gjorde bra och fortsätta träna och göra det ännu bättre. 
Tar med mig dessa erfarenheter till vårens tävlingar, så ska vi gå in på banan och ha kul tillsammans!



Segaste dagen på veckan

Precis lagat och ätit middag hos än kompis.  Det behövdes efter att gått i skolan till 5 , haft redovisningar osv. Bra avslut på den här dagen!

Imorgonbiti ska jag ut till stallet på morgonen, sen skola mellan 14-15 och på kvällen blir de feest. Så taggad på stallet imorgon, har vart borta för länge därifrån.



Är tillbaka igen

Fick en kommentar på Facebook tidigare idag att bloggen inte gick att kommentera. Så har lagt halva dagen på att försöka fixa det, eftersom jag på något sett lyckades förstöra hela designen.. Har sen vecka i skolan så var hemma vid sex tiden, vilket betyder de inte blev något stall för mig. Jag och sena veckor går inte ihop, tycker det är hemskt. 

Candy är skodd nu igen och svullnaden i benet gick ner redan dagen efter så imorgon ska hon ridas av min syster och på fredag får jag äntligen rida igen! Måste rida igenom programet, och hela tiden tänka på min sits. Jag är såå taggad på att starta henne, jag tror det kan bli riktigt bra!
Tycker om den här bilden, för jag vet vi kan ta oss tillbaka igen efter höstens motgång!

2 av mina favorit bilder på oss, så mycket kärlek ❤️

Vill ha sommar igen

 Har så mycket fina bilder från sommaren, hennes färg är så grymt fin under sommaren. Hon är nästan guldfärgad. Längtar till i sommar kunna ta massor med fina bilder eftrsom hon utvecklats så mycket i ridningen och blivit ännu finare i kroppen!
 
Skillnaden på hennes färg när det är sommar och vinter är helt enorm. Hon är näst intill vit under vinterhalvåret , men äntligen börjar hon få tillbaka sommarpälsen igen!
 


 

Våran första tävling för i år

(Sundby 6/4 är en hoppning som min tränare ska starta) 

3/4 gör jag och Candy våran första start i år. Eftersom jag glömde anmälan till Vällingby (LC & LB) så fick det bli en LC:1 2015 på Botkyrka! Är endast en clearound dressyr, men skönt med en mjukstart efter att höstterminen gick åt helvete.

Vi har utvecklas såå mycket och man märkte en vintervila var behövligt för ponnyn. Så nu är jag riktigt taggad för att starta igen. Något surt med de nya programmen tycker jag, men snart har jag nog lärt mig det med.




En olyckshändelse/nytt träns

För någon dag sedan skrev jag att jag var ute och red med en kompis, det jag inte berättade var att under den utritten hände en liiiiten olycka. Plötsligt satt jag med endast bett och tyglar runt halsen på Candy.. Candy skulle dra ner huvudet och kolla i vatten som vi skulle gå över, jag var inte riktigt med på det så hon lyckades trampa på tygeln. Tur i oturen så låssande bettet i båda sidostyckerna. Eftersom tränset sä lätt gick sönder så fick hon inget ryck i munnen vilket är skönt!  

Jag var allså mitt ute i skogen med ett träns som inte gick att använda. Som tur var har jag världens snällaste ponny, så jag hoppade av och fick sätta fast tyglarna i nosgrimman. Gick oväntat bra rida hem bettlöst på en något övertaggad ponny.
(Candy i tränset som gick sönder, krokarna i sidostyckerna gick sönder på båda sidor) 

Eftersom det var min systers träns jag tog sönder så fick hon välja om hon ville ha ett likadant eller något annat. Det blev ett rambo micklem ! Hört mycket bra om det, så ska bli kul och testa rida med det!
(Candy var alldeles för rastlös för att vara med på bild idag.. Hon har stått sjukhage en dag och är redan helt dampig...) 


Ponnyn halt

 

Var snabbt inne i stan igår med en kompis och åkte sedan direkt till stallet. Planen var att min tränare skulle hoppa Candy men hon hade dragit av sig en sko och var svullen i benet.. Hon haltade lite ibland, förhoppningsvis för att hon var öm i foten bara.
Idag när vi kom ut till stallet så hade svullnaden gått ner, men hon får stå sjukhage imorgon med för säkerhet skull. Hovslagaren kommer ut tisdagmorgon, så får hoppas allt blir bättre om hon får på sig en sko :'(



RSS 2.0