Ett misslyckande

Hon var SJUKT fin idag, programet gick SJUKT bra, MEN jag red förbi en volt (?!!!) Helt omedvetande travade jag vidare utan att ens tänk tanken. Snacka om att jag är arg på mig själv, allså finner inga ord hur kan man ens va så dålig!? 
Sen hade jag något för högt tempo i  galoppen så snettigenom i galopp blev vingligt men de vi mitt fel där med tröck på henne för mycet utan hand. Aja man kan ju inte alltid va bäst. 
En tävling kvar på den här säsongen, sen blir det vila för ponnyn. (dock några hopptävlingar oxå)
 
Sen gick mina ridstövlar sönder tvådagar innan tävling, så fick låna en tjejs i stallet som inte alls satt bra och var hoppstölvlar, men det funkade iaf! 
 

Helt jävla perfekt

 
Hade tyvärr inte med någon som fotade idag, syd då det verkligen var suuperfint vid framridningen med vatten i bakgrunden. Men tävlingen idag är jag sjuukt nöjd med hon var så duuktig. Lite ostadig i formen imellan åt men det kommer när hon får mer muskler. Hon är så fin min ponny!

planer för kommande vecka

 
Imorgon söndag ska jag tävla i väsby, startar LC2 och LB0, hoppas ponnyn inte är för trött pga av värmen, och hoppas jag inte dör av värmeslag haha..Men är sjuukt taggad har lärt mig utav mina misstag från föra gången!
 
Måndag: De flesta lektioner är inställda nu och frammåt men ska till skolan skriva prov. Sen ska jag till Umo vid 3 tiden ska hinna gymma innan eller efter det.
 
Tisdag: Ska ha 2 redovisningar i engelska. Ska sen gymma på håltimmen, sen tillbaka till skolan för yttligare en redovisning, efter skolan blir det dressyrträning antagligen. 
 
Onsdag: blir det stallet och fixa till tävling på torsdag. Smörja kinoppa osv. Sen pw 6km på kvällen 
 
Torsdag: Tävling Sundby, LC2. gymmet sen
 
Fredag: Lediga, gymmet 
 
 
 
 
 

Stress och ännu mera stress

Sitter på tåget hem, försöker lära mig LB.0 programet, samtidigt har jag massor med annat på huvudet. Aja det sitter nog när jag rider, ska rida det för tränare idag.

Gjort mattenationella muntligt, och företagsredovisning idag. Inflr helklass så va sjukt glad jag klarade det! 

Ska direkt efter stallet stressa vidare till ett möte för sommarjobb, sedan direkt hem och plugga. Som sagt det ända som händer i mitt liv just nu..




Måndag och regn, kan det bli sämre.

.. Jo kan nog bli sämre. Ingen häst idag och bara en massor med plugg..

Imorgon ska jag se om jag kan få rida lektion på dagen eftersom jag har ett möte jag måste gå på vid 18 tiden, segt då träna är något jag verkligen behöver nu. Vill hinna rida igenom LB programet för tränare.

Sen måste jag verkligen träna på att få volterna i rätt storlek.. De fick jag mycket avdag på sist. Haha dels för att jag höl på att rida förbi den sista trav volten.. det misstaget lär jag aldrig göra igen nu.





Grym kväll

Var som sagt på Size in the park igår sjukt bra kväll faktiskt, skrikit så jag inte har någon röst kvar, hoppat så fötterna gör ont. jävlar va kul det var.
Träffade en massor med folk vi kände va med massa olika hela kvällen, men slutade att vi var med killarna i klassen.

Efter konseren stannade vi kvar ett tag, träffade några kompisar fråm trosa pch åt mc donalds. Slutade med att jag och 4 kompisar sov hemma hos mig sen, mys :)



Mys



Vädret idag var helt underbart, blev uteritt en timme där ponnyn fick springa av sig lite haha det behövdes helt över taggad. Vet inte vem som hade mest kul jag eller ponnyn.

Just nu väntar jag på min kompis ska komma över så ska vi äta middag och fixa oss, sen blir det kungsträdgården ikväll! 

Idag blir en bra dag

Så fort pappa vaknar ska vi åka ut till stallet, ska rida ut hittade ju en supermysig galoppsträcka sist så ska rida dit. 

Sen ska jag ikväll tillsammans med en kompis fixa mig så ska vi åka till Kungsträdgården, ska träffa folk där så blir nog en bra kväll!

Hoppas vädret håller sig lika bra hrla dagen! 



Freedag

Äntligen fredag som jag längtar, den här och kommande vecka har och kommer va ett helvete.. Har inte vart i stallet något dels för Candy har vilar pga avmaskning och sen fick hon även massage i fredags, men idag har min syster ridit och jag har vart hemma och pluggat.
Sitter just nu ute i solen, lyssnar musik och pluggar lite mysigt ändå.
Ska åka med pappa och handla och sen är väl helgen fullbokad av plugg, kungsträdgården imorgon, tjejmiddag på söndag om jag hinner, haha måste plugga..
 
Hunnit med gympass i veckan och ska hinna med ett till i helgen. Nästa vecka blir som sagt mycket plugg, häst, gym och ännu mera plugg. Känns som det är det ända som händer i mitt liv just nu.. Men endast 12 skoldagar fram till looov.
Bild på min syster, Candy och min hund idag!  
 

Upptagen

Kom hem från skolan för ca 10 min sen allså vid halv 8. suttit hela dagen och pluggat, blir ju såklart en massor med prat men skulle nog inte klarat sitta kvar i skolan så länge annars.
Han med ett armpass på gymmet också mitt under dagen för att sedan åka tillbaka till skolan och plugga.
Börja dagen med grupparbete fullkomligt hatar det seriöst.. kommer inte alls överens med tjejerna i gruppen allså herregud går bara inte ihop med vissa personer..
Men går in med en possetiv inställning nästagång så vi får klart uppgiften.. suck.
Nu ska jag bara ta det lungt kolla serie och ladda inför nationella imorgon.




 

Måndag

Inget stall för mig de kommande dagarna, Candy ska få massage och ska vila någon dag efter det, någon lär va pigg efter dom här dagarna..

Ska sitta kvar längre idag och plugga, sen vid 3 måste jag hämta ut en ny dator då min lärare ställde sig på min så hela skärmen sprack.. Sån jävla otur, men dom har iaf fixat en ny fort så de är väl bra! 



Uteritt

Red ut ca en timme idag och tränade galoppintervaller, så sjukt mysigt att rida ut i skogen och de ända man hör är regnet och fåglarna.
Hon var sjukt pigg så vet inte hur de blir nu när hon ska vila pga av att hon ska få massage, haha! 

Märkte idag att hennes öron fortfarande är vinterpäls haha helt vita jämfört med huvudet och halsen!

Next stallet


Sitter just nu i bilen påväg ut till stallet, det ösregnar, mysigt när man sitter här men inte lika taggad på rida ut i regnet. Aja det måste göras, ponnyn ska få sträcka på benen sen tävlingen igår!

Benpass


(Bild från gymmet idag)

Som jag skrev tidigare så körde jag benpass idag, gymmar med min kompis blir mycket roligare då! 
Började med crosstrainer 5 minuter bara för att värma upp. Sen körde jag riktig ordentlig styrketräning, lår, rumpa och vader. 
Har ju endast tränat i 2 veckor nu ska bli kul sedan när man börjar se resultat!




Våran första lokal

 
 
 
 
 

Tävling och gymmet

Sitter just nu på bussen hem från gymmet, benpass fyfan kan knappt gå men så skön känsla! 

Tävlingen idag gick helt okej, kunde gått bättre men de var vår första någonsin så.  Uppdaterar med bilder och mer information när jag är hemma :)



Ponnyn lastad





Sista ridpasset..

Sista ridpasset innan tävlingen imorgon. Ska bara rida igenom henne lite känna hur hon känns, känna på galoppfattningarna och sedan nöja mig när det går bra!

Hoppas bara de går bra annars kmr jag inte kunna sova i natt pga nervositet, hahah mina tävlingsnerver är långt ifrån bra..



Lite nytt igen




3 pack kl-strumpor | skimmelshampo | sport bh | träningströja | gymskor

Satt kvar i skolam till 5 och pluggade idag, sen blev jag upphämtad av mamma så åt vi middag ute och gick i lite affärer. Fick med mig väldigt nödvändiga saker hem! Nu blir man ännu mer taggad på att gymma.

Nu ska jag fortsätta plugga, SKA bli färdig med två samhällsuppgifter idag. Känns hoppfult lagt upp en plan ända fram till sommaren med min lärare. Bara fyra veckor kvar! 

Lång dag

Sitter just nu i skolan och pluggar.. eller inte kommit någanstans då en kompis kom och "stöde" men nu är jag själv och ska försöka ta tag i det här ska ha alla uppsattser färdig skrivna den här veckan har jag bestämt!
 
Hade nationella idag 2 timmar, sedan drog vi och körde ett magpass på gymmet! Va riktigt jävla jobbigt men tycker det är så kul, även fast jag lätt ger upp men något jag blivit bättre på.
På lördag är jag sjukt taggad på benpass efer tävlingen på morgonen.
 
Nu ska jag iväg på ett möte sedan fixa en sak i skolan sen i kväll blir det PW, 6km med hunden. Sjukt taggad på det här med träningen faktiskt!
 
 
 
 
 

Måndagsmorgon på en torsdag

Så enormt svårt att komma upp imorse, va verkligen så där som man kan va en måndag morgon. Det regnar och är helt grått ute, ska till skolan och skriva nationella i 3 timmar. Knappt att sommarlovet är om några veckor får en att orka, allt känns så jävla hopplöst just nu med skolan...

Men slutar tidigt så ska gå till gymmet och sedan tillbaka till skolan för möte och jobba ikapp några saker.



När motivationen sviker

Vi har nog alla någon gång suttit där på häst ryggen helt tomma på hopp och motivation, frågat oss själva gång på gång. Varför gör jag det här? Att åka ut till stallet och rida ett dressyrpass har nog för det flesta någon gång känts jobbigt och man hittar ingen motivation till det, så har det vart för mig flera gånger och under en längre tid!
 
Jag hade under 1 år tid en foderponny, hon var värligt svårriden och jag hade ingen kontroll på henne i stallet hon bara sprang över mig. Det mörka och kalla höst/vinterkvällarna låg motivationen verkligen på noll. Jag gick in med inställningen idag kommer det inte gå bra.. 
 
Har ni dålig motivation till ridningen så har jag några tips!
 
Våga sätta mål
Sätt mål som är realistiska, men samtidigt som du känner att du behöver kämpa lite för. Sätt upp kortsiktiga mål som, "det här ridpasset ska högergaloppen sitta ordentligt när jag avslutar" eller långsiktiga mål tex. "om ett år ska jag ha startat LA med 60%+" Tänk på att du med tiden kan ändra dina mål!
Det finns olika typer av mål som
Resultatmål: jag ska vinna, eller rida på en vis procenten.
Prestationsmål: Jag och min häst ska uttvecklas tillsammans och klara något nytt.
Känslomål: Att du ska hitta en bra känsla i din ridning t.ex.
 
Ta en paus
Visst har du egen häst kan du självklart inte bara låta allt vara och skita i ridningen, men ta en paus. Låt hästen vila någon vecka, strunta i träningarna och tillbringa tid med din häst på marken eller bara ute i skogen. 
Ha för ett tag en mållös riding där du slipper känna att du behöver prestrera.
 
 
Sätt inte för höga krav på dig själv!
Självklart måste du sätta krav på dig själv för att komma någonstans i ridningen. Men var inte hård mot dig själv, var inte självkritisk utan våga ge dig själv beröm!
 
Låt någon annan rida din häst/ponny
Vet att många är anit att sätta upp andra ryttare på sina hästar men tror att de i vissa fall är rädslan se sin häst gå bättre med någon annan. Men det kan va nyttigt att se din häst med en annan ryttare på ryggen. Kolla, lär och ta åt dig vad du kan förbättra!
 
 
 

1 steg bakåt, 5 steg frammåt

Ridpasset idag började till en början sjukt bra, hon var jämn i båda sidorna stadigt i formen och helt otrolig.
Västergaloppen var helt klockren. Men sen kom höger galoppen, hon tog galoppfattningen men fattade vänster några gånger. Kunde sedan göra galoppombyte till höger galopp allså vilken jävla ponny man har!!

Men till slutet så svek mitt självförtroende, både jag och ponnyn var trötta och jag blev bara argare och argare på mig själv vilket gjorde att jag red okonconsentrerat och väldigt dåligt!

Men på lördag rider jag med gulblå rosett i sikte och vissa alla som hatat att vi kan. För har så himla mycket folk omkring mig som tror på mig och min ponny, jag rider för dom på lördag och vill vissa att vi kan. 
Ponnyn jag för ett år sedan inte kunde galoppera på utan att hon sparkade i ridhusvägen, drog iväg i bocksprång osv. Idag gjorde vi galoppombytten och galoppfattningarna satt som aldrig förr. 
Fan vad jag är stolt!!




Dressyrträning

Sitter i bilen påväg ut till stallet, ska rida lektion. Supertaggad! Hoppas på lika bra pass som igår.
Hon var dock sjukt pigg igår, vilket mest bara är possetivt men hon bussade en del i galoppen, haha aja en ponny med livsglädje iaf! 

Slutade sent idag då jag satt kvar och skrev prov, skönt att ha det avklarat!



Nytt


Lite nödvändigt till tävlingen på lördag!



Jag är tillbaka igen

Haft mycket uppehåll från ch till mest för jag har så mycket i skolan just nu då jag ligger rätt dåligt till i alla ämnen så håller på att ta tag i det fram till sommarlovet.
 
Hänt endel i livet sen sist, eller nä va typ bara någon vecka sen jag bloggade.. Men jag har bland annat skaffat gymmkort för ca en vecka sen så gymmar på friskis och svettis. Riktigt kul är det och är sjukt taggad på se resultat och att utvecklas i träningen.
 
Ponnyn har gått helt otroligt bra den senaste tiden, märks att vi ökat på havren men helt sjukt fin hon har blivit. På lördag gör vi vår första start så sjuuukt taggad och tror verkligen på oss. Imorgon blir det sista dressyrträningen är riktigt taggad eftersom de gått så bra senaste tiden och sist så påbörjade vi galoppombytten och ponnyn var helt grym!
 

RSS 2.0