Stallkväll


Lyckades trots min blåa och uppsvullna fot ta mig till stallet. candy blev klippt och riden utav min tränare eftersom han ska tävla henne i helgen. Ska bli kul fast jag ska ej med tyvärr då det krockade med en annan sak på lördagkväll. 
På söndag har vi bokat tid för Spraytan, gud vad det behövs jag ser ut som ett vandrande lik.. Behöver knappt klä ut mig på halloween. Ska sen direkt äta middag med en kompis och komma hem sova i till till skolan börjar! 

Vänt på dygnet


Kom hem för ett tag sen, ligger kollar på paradisehotel Pga Kan ej sova för jag har antagligen stukat foten! standard händer alltid mig, nu kommer mamma tro jag druckit, haha :( Dock vare bara av ren klumpighet jag trampade i en grop och vred foten riktigt ordentligt. Som tur va fick jag skjus ända hem till dörren utav bästa A, fast bara gå dom metrarna till badrummet och min säng var en lätt plåga.

Får se imorgonbiti hure känns men följa med till stallet lär nog inte funka. Hade planer på att åka in till stan och sedan träffa en kompis för att prata. Men som det är nu rör jag mig inte ur sängen!

Hemmakväll


Första kvällen på lovet jag är hemma, skönt! Kom hem 5 imorse och sov några timmar, har hållt igång hela dagen sen dess. 
Så skönt komma hem ta ett bad och få känna sig fräsh! Godnatt alla bloggläsare, är så taggad på morgondagen!

Nytt senaste veckan / dagensridpass


Stickad tröja-gant | blus- oddmolly |sjal-åhlens

Var idag ute och åt middag/lunch med mamma, haha blev chop chop som vanligt, älskar deras mat!  Ridpasset idag gick helt okej, jag var trött och grinig så istället för att rida ordentligt så satt jag klagade till mamma.. Men efter tagit nya krafter så gick det tillslut jättebra och hon började tillslut lugna ner sig!



Time to fixa sig

Mamma ringde nydligen och det blir så att jag först får följa med till stallet och sedan ska vi och kolla en sak .. ;) vad får ni kanske veta när allt är bestämt!

Måste sedan hem skynda mig och fixa mig för blir upphämtat av en kompis senare, så dagen är fullbokad!





Tårögd

Va åt middag hemma hos pappa och satt fixade bilder från datorn, men fick ett samtal senare sen på kvällen av en kompis som ville prata, så blev skjusad av pappa. Har verkligen på kort tid fått se vilka vänner som är äkta och inte och de den tjejen gjorde för mig ikväll är STORT och har nog aldrig träffat en människa med så stort hjärta som henne. Såna människor som henne finns det inte många av och kommer aldrig någonsin ta henne förgivet ingen!




Godmorgon


Fick för mig i natt vid 3 tiden när jag kom hem att jag skulle städa mitt rum, hade alldelses för mycket energi för att sova! Vakna av att jag ställde klockan vid 12 vilket var smart annars skulle jag nog fortfarande sovit, är lagom trött efter dom här dagarna! 
Ska hem senare till pappa och äta middag, behöver vila upp mig men blir antagligen jag träffar en ikväll..;)
Har nästintill planer för resten utav lovet att se framemot! 


Vidare till nästa ställe


Vart i stallet under morgonen, skyndade hem för duscha och fixa mig.. Precis vart i farsta en snabbis och sitter nu i bilen påväg mot huddinge. Vad som händer senare får vi se, men är med dom ikväll iaf!

Bra kväll

Kom hem nyss och nu taggar vi tidig lördagmorgon i ett kallt ridhus.. Eller. Raul ska hoppträna Candy och även fast jag inte hoppar så äre lärorikt att se på!

Kvälllen var riktigt lyckad och bara att jag fick skjus hem till dörren gör kvällen ännu bättre. Var länge sen jag skrattat såå mycket på en kväll och är sä skönt gäng allihopa! Ska tillbringa lördagen med dom med!



Fredag




Jacka - Moncler | tröja - Gant | jeans - Killah | skor -  jhonny bulls

Sitter just nu i bilen påväg hem, vart fixat Några saker och köpt middag. Ska antagligen iväg träffa några ikväll, beror på om jag är färdig med uppgiften jag har tänkt att göra i flera dagar..
Blir hem i hyfsad tid ikväll eftersom jag ska upp 9 tiden imorgon, lagom taggad på det usch , hoppas vädret har blvit bättre tills dess!

Hemma idag

Hade tid hos doktorn imorse, fick ta massor prover och prata en massor. Skönt att vi ska kolla upp ordentligt vad det är som är fel. Haha när han kollade igenom på dator kunde han konstatera att jag skadat mig väldigt mycket genom tiderna och varje gång pga hästen. 
Ska ta tag i plugget som jag aldrig gjorde igår eftersom jag följde med ut till stallet ändå. Sen när mamma kommer hem ska vi hämta upp våran tränare och så ska han få rida Candy!
 
 

Bus i hagen


 

Onsdagsmorgon


Att komma upp imorse va inte de lättaste när det blåste och regnade, har skola 8-14 och inget stall idag. Måste ta tag i en uppgift från skolan så det är väl de jag ska göra idag. Mår fortfarande inte bra så skönt att få komma hem och ta det lugnt! Träningsverken ifrån ridningen igår ska vi inte ens prata om, går knappt att skratta haha! 
 
Men såå väärt ponnyn har blivit så sjuukt fin och jag har fått såå bra tips för t.ex  hur jag ska göra i halterna när Candy gärna drar upp huvudet och står kollar på fåglar eller liknande. Men shit vad envis hon kan vara ibland, men när hon väl är fin då är hon verkligen FIN nu.  Såg en video ifrån några månader sen, skillnaden är ENORM. 

Glad

Jag har 2 fleecetröjor under jackan där av lite rund haha.. Att få Candy se bra ut på bild det händer inte ofta då hon oftast blinkar eller står och sover.
Träningen idag gick jätte bra! Hon var grymt pigg i början och kändes knappt som min häst att sitta på. Men efter att ridit lätt lååångsamt några varv så lugnade hon ner sig. Hon tappade inte energi en sekund under passet och hade en grymt bra frammåtbjudning. Det brukar verkligen va motsattsen att man måste rida henne jättemycket frammåt. Vi gör framsteg varje gång.
Var sedan och åt middag på Chop chop och när jag kom hem hade jag fått paket på posten! 
Ska nu fixa tidsinställda sen ska jag för engångsskull gå och lägga mig i tid ikväll, och måste bara säga tack till toppen statestik både igår och idag. Godnatt!
 
 
 

Tidig vecka


Älskar min kappa ifrån Zara, lätt bästa inköpet på senaste tiden!

Slutade halv 1 åkte direkt hem för ta en promenad med hunden! Så skönt med tidig vecka och komma hem i tid. Ska nu sätta på mig mjukiskläder och kolla gårdagens PH.
Senare blir det dressyrträning för Sanna,  grymt taggad! tar med kameran så mamma kan ta några bilder.

Ett tack till mina föräldrar

(pappa och min syster på framridningen på Runsten)
 Något som har gjort att vi är där vi är idag med Candy är självklart våra föräldrar. Dels ekonomin är något dom sköter, men också så har jag två föräldrar som båda två är villiga och kan hjälpa till i stallet, att skjusa till träning och tävling osv. Utan dom skulle inte en vardag med egen ponny funka, enligt mig.
 
(mamma leder Candy mellan klasserna på en hopptävling)
Jag har som tur va en hästvan mamma som jobbat med hästar under en längre tid, var hon som hitta Candy på en annons och fastnade för henne, viket är något jag är otroligt tacksam över. Har allså möjligheten att min mamma kan hoppa upp och skritta ut på min ponny någon dag om jag har mycket i skolan eller liknande.
 
Min pappa är allegrisk mot hästar men trots deta är han med i stallet, mockar, packar hö osv. Båda mina föräldrar är verkligen viliga till att hjälpa till med tex mockning osv vilket gör att jag har all tid till ridningen och hästen och samtididigt kommer vi hem tidigare och jag hinner plugga eller träffa kompisar på kvällen.
(haha, så söt bild Candy ser lagom intresserad ut av att löshoppas) 
 
Jag tycker en förälder har det ansvaret, om de har valt att köpa häst till sitt barn, att va berädda på att hjälpa till med skjutsning osv. Jag menar inte att de ska behövas göras varje dag, men i mitt fall skulle det inte funka att behöva åka ut kommunalt varje dag, packa hö själv osv alla dagar i veckan. Folk brukar kalla mig bortskämd för att jag endast åkt kommunatlt till stallet fyra gånger under de tre åren vi stått på lyckås, men det är för jag har föräldrar som båda är villiga att hjälpa till.
 
Värsta som finns är när vuxna köper en häst till sitt barn (helst en travhäst eller gammal galopphäst som inte duger för det dom är tillför då dom är billigast,haha) eller en ponny som är aldelles för svår för att ett barn ska klara av den själv, sen har föräldrar ingen kunskap eller intresse själva.. Tycker inte det är okej någonstans för ett barn ska inte behöva ta det ansvaret själv, en förälder som köper en ponny/häst till sitt barn måste va berädda på att behöva ta ansvar.

Tisdags träning

Har vart ganska ordentligt sjuk
 senaste tiden, vart inne på sjukhuset osv. Va tvungen gå tidigare idag för Skakade ich var helt kallsvettig , mår något bättre nu och hoppas kunna träna imorgon! Träna lär jag kunna göra,men hur jag kommer må efter är en annan sak. Men har inte tränat för Sanna på två veckor så det är mågot jag ser fram emot jätte mycket!

Har även en superkul plan för höstlovet, dels ska våran tränare starta candy och sen ska jag med 2 tjejer och ett gäng andra till strängnäs över 1-2 nätter, bara en vecka kvar!!

Fotografering

Några bilder på mig och min ponny som min syster fotade för några veckor sen. Hon är så fin, tyvärr är hennes man helt sönderkliad, haha som ni ser hon har knappt någon pannlugg kvar.
 
Har även lagt in en ny header, dock har jag inget redigeringsprogram som funkar så den blev halvdan men den funkar. Om någon är duktig och har lust att fixa en header/design får ni gärna höra av er!

Candy igår

 
Tog med mig kameran för ta bilder på hästarna i hagen, i hagen hittade jag en lerinpakad ponny, ett grått väder och massor med lera. Men tog några halvtråkiga bilder, bara för fortsätta träna på att fota manuelt och inte fastna i automatläge. 

Uteritt

Red med Jonna från mitt stall och möte en tjej i stallet brevid! Blev uteritt, candy tyckte de var suuperkul, valde själv bryta av i galoppen eftersom dom andra drog o stutsade iväg, haha. Är skadad i handen så att sitta på en ponny som drar i galopp va inget jag kände för.. Så candy och jag kom i fin samlad galopp en bit efter dom haha!


Lite saker som hänt sen sist jag bloggade

- Min syster startade Candy en regional hoppning, dock tråkigt resultat
 
- Jag startade min andra LB och red på över 60% och en 4 placering!!
- Jag red min 3dje LB någonsin och tog en fet sista plats för jag trasslade till vänstergaloppen helt, dock var resten utav programet var något som gick superbra och vi slutade med 57%
 
 
- Vi har skaffat ny tränare i både dressyr och hoppning, SHIT vilken skillnad på bara någon månad. Ponnyn har fått fram riktigt steg och framåtbjudning.
 
- jag har börjat ny skola och slutar 5 varanan vecka så stallet blir svårt att hinna med dom veckorna.
- vi har under den här tiden tagit flera steg frammåt för varje träning men tyvärr har tävlingsäsongen inte vart den bästa, men några riktigt fina rundor har vi fått med oss!!
 
 
 

kvarntäppan

 

stalldag 18/10-14

Klockan stod på sju imorse ( lätt komma upp när man kom hem 2 i natt..) Dagen började allmänt krångligt, glömt pass, glömd sadelgjord när vi väl var på plats.. och på det krånglade det att kopla på släppet.
Men efter många om och men kom Hanna till start och fick en riktigt fin runda på en meter!
 
fotade tyvärr inte mer efter framhoppningen 90 då jag frös så mycket och mina fingerleder gav med sig så gick knappt använda händerna.
 
kvaliten på bilderna va ju halv bra men fin var hon!

Kläder efter väder


Bilden är tagen för några veckor sedan och vädret har sett ut så här många dagar efter det med. Men de flnns inget dåligt  väder bara dåligt kläder, eller hur vare? 
Trots regn och mullet väder så är hösten rätt mysig ändå!



RSS 2.0