Bra dag

Vart och shoppat och åt lunch i stan med bästavän idag sjukt mysigt, kom hem bytte om och åkte sedan in till stan igen för att träffa en kompis, pratade och åt glass i kungsträdgården. Supermysig dag med massa sol. Valde att ta det lugnt i kväll då jag behöver spara krafter till skolan nästa vecka. Har 5 prov på en vecka!!




Ridpass 24/4-14


så mycket kärlek!

 

Grymt ridpass

Red på utevolten idag hon var helt otroligt fin, dock hade jag önskat bättre tramp med bakbenen men eftrsom jag red med sporrar kunde jag inte trycka på henne ordentligt. Hon funkar verkligen inte med sporrar stör mig enomt att det är ett måste på tävling, så det är något vi tränar på... Att hon inte ska sura ihop helt såfort man lägger till sporren.
Tävlade en gång med sporrar hon verkligen gick emot skänken satt stora delar utav programet och bara släppte allt för att få henne gå frammåt. Men det går frammåt iaf...
 
 
 

en häst jag aldrig kommer glömma

Chess var en gamal D-ponny jag var medryttare på under ca 3 år när jag var mindre, han har lärt mig sjukt mycket i min ridning (hahah dock var sitsen katastrof under den tiden)
Chess blev 26 år gamal och gick i år bort pga ålder.
 
 

En bra dag

Hade sovmorgon imorse och vaknade utav att solen lös, bara det gjorde en bra start på dagen. Skoldagen var väl lika seg som vanligt, Subway till mat då skolmaten idag inte var någon höjdare..
 
Imorgon är vi lediga, dock ska jag på 2 möten på eftermiddagen.. Livet som F-barn är inte lätt allså men det blir bättre i 2an då har jag samma vilkor som alla andra från början, har massor att ta ikapp efter att jag har börjat senare i skolan..
Bara kämpa på sista veckorna innan sommarlov, inte långt kvar!!
 
 
 

Sundyby 21/4 bilder

 

Påsk och 6 veckor till sommarlov

(Inlägget publicerat innan skulle blivit publicerat igår)

Idag har vi vart och ätit påskmiddag mef släkten, trevligt typ rullade hem därifrån.
Ska ikväll dra och sola jobba på bränan redan lite innan sommaren.

Sen imorgon drar vi antagligen på fest, lördag-söndag blir det plugg sedan på måndag ska hanna starta Candy på sundby spännande. Stora delar utav stallgänget ska med och flera jag känner så ska bli kul!
Färgade igår om mitt hår tycker dock de är för mörk ska göras som innom kort.


Ett nytt försök

Va sjuk ibörjan utav lovet så var helt dött låg bara i sängen, igår drog jag och några kompisar på fest. Jätte trevlig kväll , idag har jag vart i stallet red ut på min prinsessa. Hon var smått galen på hemvägen men kul hade vi i alla fall. Tills hon fick syn på några som cyklade i skogen då blev hon så sjukt mycket på tårna så fick hoppa av och leda henne sista biten..






Jag är tillbaka!

Jag var vart borta från bloggen då det har vart så sjuukt mycket i skolan!

Men nu är jag tbx med en massor av uppdatering och motivation, dock skulle jag vilja ha någon bloggpartner! Någon jag ska fundera på.
(Idag har vi vart på runsten och min syrra hoppade 90 & 1 meter uppdaterar om det imorgon) 

Runsten 12/4

 

Stress

Sitter just nu på bussen hem från skolan , suttit och skrivit nationella i spanska i 2 timmar. Aldrig känt mig så fruktansvärt dum riktig självförtroende sänkare.

Va på luchen och åt lunch i kungshalarna med 3 tjejer i klassen supermysigt skönt att få komma bort från skolmiljön ett tag samla nya krafter.

Nu ska jag hem plugga ihjäl mig till företagsekonomi provet imorgon.. Helt sjukt vad mycket det är i skolan. 



rädsla för hoppning

Jag har under flera år vart otroligt hopprädd, under den perioden det var värst så kunde jag inte hoppa ett litet kryss på 30 cm och bara att gå över bomar gjorde att jag fick en klump i magen och ville gråta. Men idag har jag hoppat banor på 110 på träningar..
 

Det började väl på ridskolan efter jag hade ramlat av någon gång, det bara tog stop och jag tyckte inte det var kul något mer. Jag fick alltid skritta på en volt i ett hörn under hopplektionerna, vilket byggde upp min rädsla ännu mer.
Har under mina år på hästryggen hoppat en del olika hästar.
 
Chess kände jag mig trygg, men han orkade inte hoppa mer än ca 80 då han var väldigt gamal och hade inte den farten att kunna hoppa högre. Men han gav mig självförtroende inom hoppningen. Men kände fortfarande under åren med honom ett väldigt stort obehag till hoppningen!
 
Hoppade någon pay and jump med min foderponny Märta, som tidigare gått MSV i hoppning men hon stoppade när hon inte var hemma och jag ramlade av landade rätt i en oxer och efter det tappade jag förtroendet för henne. 
Min andra foderponny Corvette var nog orsaken till att jag återigen gick tillbaka till att va rädd. 
Ramlade av henne 4 gånger under tiden vi hade henne 3/4 var vid hoppning.
efter det här språnget ramlade jag av, inte illa då jag endast tappade balansen över hindet. DET är den stora anledningen till min hopprädsla. Jag hade INGEN balans vid hoppning, tappade oftast stigbyglarna och Corvette var väldigt storhoppad vilket gjorde allt mycket svårare!
Hoppade en pay and jump och kom felfitt, efteråt grät jag och skakade för att jag hade vart så sjukt jävla rädd under hela rundan och jag var så lättad efter.

Hade sedan en paus från hoppningen och fick en dag hoppträna min tränares häst, slutade med att hindrena låg på 110 o jag kände ingen rädsla alls. Nu för tiden hoppar jag Candy lite ibland för kul, lagt bort den där pressen att jag måste hoppa vilket har gjort att jag kommit över min hopprädsla!



Tisdag

Fattar inte vad jag gör fel, 50% utav inläggen jag skriver försvinner när jag trycker publicera, gör ett 3dje försök..

Candy hade tidigare idag haft kolikkännig men mådde bättre på förmiddagen så kom överäns med min tränare att hon fick ta det lungt idag.

Skrittade ut en timme, möte några i stallet efter en halvtimme och skrittade sen med dom. Hon va grymt pigg gick o taktade drog iväg och busade osv, red henne för första gången på hakamore tyckte det funkade bra!




RSS 2.0