Valborg

Bllir grillnig hemma idag med tjejkompisarna, såå mysigt. Candy ska skrittas för hand idag bara för att hon inte ska stelna till efter terrängen igår. På lördag kör vi tävling i dressyr, taggad! Inte hunnit känna mig nervös än för haft så mycket annat tänka på.. 
Ska se till ha saker göra imorgon med och inte tänka på tävlingen så mycket, tror dock jag inte kommer vara så extremt nervös dena gång. Tävlar inte i lag och känner då bara att jag har min själv att tävla emot. Behöver alllså inte känna någon presentationsångest, vilket jag oftast gör i onödan. 
Två till bilder från terrängträningen igår, hon är såå fin!
Årsta Runsten pay and Jump 1 meter för någon vecka sedan!
 

Terrängträning Årsta Runsten

Kvaliten och ljuset på vissa bilder blev riktigt tråkigt, men kan inte sluta kolla på våran snygga ponny! Hon tyckte det var jättekul och det såg riktigt bra ut. Jag tyckte det var riktigt skönt få komma ut i tysnaden med kameran i handen och släppa stressen ett tag. Skolan är bara för mycket just nu..
 
Visst var det snygga terrängskydd mamma köpte idag? ;)

Terapi


Efter haft matteprov, tragglat bokföring i över 2 timmar och sedan stressat i rusningstrafik hem, så är det rätt skön känsla komma ut och kolla terräng 😍

Lång dag idag

Har haft en extra lektion i skolan idag på morgonen sen har jag skola till 5. Blir hämtad utav pappa efter skolan eftersom vi ska åka till ÅrstaRunsten och kolla på när Hanna rider terräng! Jag tar med kameran och hoppas på att de blir några bra bilder!  
Candy tycker det är jättekul med terräng, hon skulle vara riktigt bra terränghäst eftersom hon går både bra dressyr och hoppning! Som min tränare sa igår så är hon en riktig bra allroundhäst. Jag uppdaterar senare ikväll med bilder och om hur det har gått! 

Dressyrlektion 28/4

Som jag sa tidigare så hade jag en dåligt/konstig känsla under torsdagens lektion.. Vi har nog kommit fram till vad det är och det hänger på mig inte hästen. Jag har alltid vart mjuk i mina händer men senaste tiden har jag längt tygeln och har inte alls samma mjukhet i handen utan blir lätt låst = en spänd häst!
Men såfort jag fick upp handen i slutet utav passet så gick det grymt mycket bättre och både jag och hästen var mer nöjda!

Godmorgon

Jag och bästaponnyn på Runsten för någon vecka sedan
Tisdag idag vilket betyder dressyrlektion för miig, såå kul inte ridit sedan torsdagen, hoppas kunna rida på ute volten och att mamma kanske kan fota eller filma. Planerar inte rida mer dressyr efter det eftersom jag gärna trasslar till det dagarna innan tävling pga att jag är nervös. Men nu känner jag mig bara taggad och ska bara tävla för att ha kul! 

senaste dagarna/ny header

Gjort en ny header idag, så blir som en liten omstart på bloggen.

Senaste dagarna har vart riktigt bra. I helgen hade jag och några tjejkompisar grillkväll och lite senare kom lite till folk, riktig trevlig kväll med mycket skratt. 
Hade tidigare i veckan dressyrlektion, Candy var riktigt fin stora delar av passet men hon kändes inte helt 100, hade en väldigt konstig känsla emellanåt. Imorgon blir det dressyrlektion igen hoppas hon forsätter kännas bra fram till tävlingen. Antagligen så är det eftersom hon vilade en vecka som hon känns lite annorlunda!



Hanna och Candy uteritt

 
 

 
 
 

Ett måste inför sommaren


Jag har som ni säkert sett en charles owen hjälm sedan något år tillbaka. Ni som äger den här hjälmen vet säkert de är en plåga på sommaren med dessa hjälmar. Redan nu hinner hjälmen inte ens torka innuti innan nästa ridpass, känns jätteofräsht och obehagligt. Så ett måste innan sommaren är en ny ridhjälm men lite mer ventilation. Dels för min nu är så ofräsch och min hjälm känns som sätta på sig en blöt svamp..
har funderat på dessa tre hjälmar, lutar emot att det blir en uvex med swarkowski, eller hjälmen till vänster som oxå har stenar. Men annars är samshield hjälmen otroligt snygg och stilren, så jag får tänka på det ett tag! 

onsdag

Vet inte om man ska bli glad eller ledsen av att behöva vakna av att solen lysser in i fönstret klockan 6 på morgonen, betydligt lättare är det att gå upp i alla fall. Åt sushi efter stallet igår och gick sedan på en promenad med en kompis, var ute i en timme. Superskönt att röra på sig, vart sjuk så länge se var länge sen. Nu är jag bara taggad på börja röra på mig igen och jobba upp kondisen.
 
Ska ut i stallet idag igen och fota Hanna när hon rider, ska bygga upp några hinder i skogen eftersom dom inte ska vara med och hoppträna. Imorgon ska jag antagligen ha dressyrträning och träna igenom LB programet. Kan det utantill nu, men måste rida igenom det några gånger innan tävlingen så det sitter helt. Surt att programen är omgjorda tycker jag..
Vi är anmälda till LC och LB på mälarhöjden, sedan helgen efter blir det Gladö och ponnyallsvenskan
 
 

Idag var hon fin

Min fina fina ponny, hon va lite trött idag pga pälsfälning och de har hon vart ett tag nu. Men hon var jättefin, tränade igenom LB programmet. Galoppen snett igenom satt jättefint tillslut, känns bra faktiskt. Nästa helg startar vi LC och LB. Trots att klockan var 5 idag när jag red var det fortfarande sjukt varmt ute och kunde rida endast i linne, snart är sommaren här påriktigt!😍

Ibland måste man få busa och ha kul

(bilder på min syster och Candy från i måndag, haha jag gick runt och bar på pinnar innan vi lyckades få ihop ett hinder med lite höjd) 
Blir så glad utav de här bilderna, vädret var sjukt bra och man märkte hur nöjd Candy var att få komma ut och busa i skogen. Det är en utav de viktigaste sakerna i unghästutbildning enligt mig, att allting inte alltid ska vara så seriöst. De måste få komma ut i skogen ibland utan krav och ha kul. På onsdag har min syster valt stå över hoppträningen bara för Candy ska få komma ut i skogen, konditionsträna och även få en bättre frammåtbjudning. 

Ett steg framåt, 3 steg tillbaka

Tisdagens ridpass tog verkigen på mig, känslan kändes helt katastrof och drog ner självförtrondet rejält.. Får tänka på att hon inte var riden dressyr på över en vecka, men jag har svårt att tänka så. Candy är igenom kollad och är fräsh trots de kändes de katastrof.
 
Det här passet var nu en vecka sedan, så idag hade jag tänkt ta nya tag med dressyren. Igår så fick min syster låna en liten ponny i stallet så vi kunde rida ut tillsammans. Vi red till vattnet och hästarna fick busa av sig, skönt sitta på hästryggen utan att jag ställer krav på mig själv. 
Ett citat från en vän som jag alltid tänker på " you can't make a rainbow, without a little rain "

Det kommer alltid komma motgångar, men de kanske behövs för att kunna resa sig upp igen och komma tillbaka starkare.
 

Bästa bästa ponnyn


Candy levererade verkligen på gårdagens hoppträning med min syrra, bra tempo och fin språng fast banan låg på 1 meter i slutet.
På lördag startar dom 90 & 1 meter, jag följer med och fotar så det ska bli kul.

Jag mår bättre idag, blivit sjukare men mår bättre i allmänt. Vart nere på vårdcentralen och lämnat massor med prover idag innan skolan, förhoppningsvis är jag friskare snart igen! Helgen är fullbokad med massor av kul! 



En midre bra dag

Gick upp idag för att gå till skolan, men mådde bara sämre och sämre, kände redan igår att jag började bli sjuk.. Undrar vart mitt imunnförsvar tagit vägen eftersom jag vart sjuk till och från hela det här året.Tråkigt nog så har jag inte ork till något och vill bara ställa in alla framtida planer. 
 
Träffade Candy igår för första gången på över en vecka. Saknat henne så sjukt mycket. Men i ridningen var hon bara spänd och springig, vilket gjorde att jag tappade humöret yttligare..Men hon har inte gått ordentligt på en vecka så det är bara ta nya tag, vet ju att hon kan vara hur fin som helst oftast.Hon är bara så svår ibland att jag känner att jag inte klarar av henne.
Avslutar det här deppiga inlägget med några bilder på favorit ponnyn, de är en ny dag imorgon bara ta nya tag då!

Hemma i Stockholm igen

Gårdagen bestod av en bilresa på 6 timmar, tiden gick rätt fort faktiskt och skönt komma hem sova i sin egen säng. Efter en vecka uppe i Sälen är man rätt sliten, men tog mig till skolan idag ändå. Ramlade en dg under veckan och gjorde illa knät rätt ordentligt, får hoppas de går över med lite vila, ingen lust behöva gå till doktorn.
 
Jag saknar Candy såå mycket just nu, över en vecka sedan jag såg henne. Eftersom vi hade en kiropraktor ute under veckan har hon mesta tiden vilat, det andra dagarna har mamma ridit henne. Men imorgon får jag äntligen träffa henne igen. Vi har blivit utagna att vara med i Årsta Runstens dressyrlag också, jätteroligt att det gick så pass bra sist att vi får vara med igen. Världens bästa ponny, 10/5 kr vi nästa tävling<3
 

Tiden här uppe går så fort



Det tidsinställda jag gjorde sista dagen innan jag skulle åka hittar jag inte.. Så får sålänge uppdatera här ifrån så mycket jag kan. Idag har vi blivit fotade av en fotograf för stötens hemsida.. Haha den bilden jag sett hittills var typ hemsk, men men! 

Candy har vila för tillfället eftersom kiropraktorn var ute hos henne igår, ååh vad jag saknar min prinsessa :( kommer åka ut till henne såfort vi kommer hem!



Idag har vi ramlat massor




Idag har vi ramlat hejvilt i backarna, jag lyckades engång åka rätt in i en kompis och ramlade, och åkte även upp i skogen och ramla. Lite blåslagen, men inte hindrar de mig, ska iväg nu och åka ett kvällsåk. 
Candy har haft kiropraktor ute hos sig idag, snacka om att hon lever i lyx nu när vi är borta ;)

ridskoletider

Åhh blir lite tårögd utav dessa bilder, fina fina Ewing. Han var min sköthäst under 2års tid när jag red på ridskola. Världens snällaste häst, i slutet när jag red där var han så gammal så han fick gå nybörjar lektioner på ponny. Mitt sista ridpass på ågesta så fixade min ridlärare att jag fick rida honom uppe på terrängbanan, var obeskrivligt glad då. Var efter jag hade slutat på Ågesta och hälsade på honom några gånger men idag finns han tyvärr inte kvar :( Han var mångas favorit på ridskolan efter stått där i många år.
 
 
 

Har det lite för bra


Var strålande sol när vi kom till backen idag, värmde riktigt ordentlig och efter några åk satt vi oss i solstolar och solade. Sjukt Nice, ngt obeskrivlig känsla! Helt underbart sitta i en sittlift i solen med musik i högtalarna, för sedan åka ny pistade, kilometer långa backar ner. 

På torsdag ska vi bli fotade av han som marknadsför Stöten, så kommer allså få vara med på deras hemsida osv! Haha jag som hatar vara med på bild, men har skidutrustning så kan nog bli rätt häftiga bilder ändå.. Lite kul grejj och eftersom vi fick gratis liftkort hela veckan så var de inget vi tackade nej till!


 

terrängträning Candy

Några bilder från ett terrängläger min syster var på för två sommrar sedan. Hennes färg på sommaren är så sjukt fin. Men snacka om att hon har fått bättre hopptecknik med tiden hahah. Hon skulle vara perfekt terränghäst Candy, superfin i både hoppning och dressyr, är bara vattnet i terrängen som är lite problem.. I sommar ska dom på terrängläger igen, ska bli jättekul att kolla på och fota!

Första dagen avklarad





Skulle kunna stanna här för evigt, backarna är grymt fina och vädret har vart helt okej, blåste bara otroligt mycket högst upp. Men vädret blir bättre under veckan. Nu ska vi mysa hemma i stugan, laga mat och vila upp oss för morgondagen! 

Corvette

Stod för några år sedan i ett annat stall där jag under ett års tid hade en foderponny vid sidan av Candy. Blev bland annat översprungen utav henne så jag fick hjärnskakning, ramlade också av och bröt benet. Jag vet inte var blandade känslor angående den ponnyn. Men samtidigt hade vi sjukt kul tiden då jag och en kompis red ut tillsammasn på henne och Candy.
(jag var superjätte hopprädd och hade en väldigt dålig balans i hoppningen, som ni ser åkte min skänkel bak väldigt mycket, så var efter jag hade henne jag slutade hoppa helt) 

Myys

Efter 6 timmars resa med bil var vi framme i Stöten, hunnit äta påskmiddag, gått en promenad och ligger nu myser och kollar film. Klockan står på 8 imorgon för att hinna komma ut i backen i tid. Fått en jätte rolig uppgift under veckan, fick gratis liftkort för hela veckan om vi var med på det ;-) Hahah återkommer om det, men ska bli kul, fast jag står hellre bakom kameran om man säger så..  


ett hästtminne

 
Ett hästminne som jag antagligen aldrig kommer glöma var föra året i maj när vi var nere i sandtaget och badade och tog en massor med bilder. Vi galopperade i vattnet och hade grymt kul, det hade min ponny med och hon fick för sig att busa i vattnet vilket resulterade till att både hon och jag fick årets första dopp.. haha 
 
 
kan sitta och kolla på den här bildserien om och om igen, det roligaste är nog att se min kompis minner på alla bilder hahah. Dock beskärt resten utav bilderna endast på mig.
Samma år red vi ca 11 st från stallet upp till sandtaget, snacka om sjuukt taggade hästar, stallgänget på lyckås måste nog va det bästa!

Nu drar vi till Sälen

 
Som ni säkert redan vet ska jag, familjen och en annan familj åka till Sälen och åka skidor, och ja alla Stockholmare som skrattat för de tror de inte kommer va någon snö, det är faktiskt snö där uppe! ;) Så idag väntas en sex timmar lång bilresa, får försöka sova bort tiden. Har gjort tidsinställda hela veckan och ska försöka uppdatera endel på plats också. 
Mamma är kvar hemma och tar hand om Candy. Imorgon ska våran tränare starta Candy en LB, sen resten av veckan blir hon riden utav mamma och en tjej i stallet. Känns jätte bra, gillar inte när andra än jag och min syster rider henne men litar på Nicole, kommer säkert gå jättebra. Blir en skön vecka för Candy med massor med uteritt, 
Första vintern vi stog på lyckås, åh va liten och fluffig hon var! 

Inte fått mycket gjort

Planen idag var att packa till imorgon, men var och handlade imorse sen har jag sovit nästintill resten av dagen fram till nu(!?) snacka om att de tog på krafterna och mina leder en sån lång och tidig dag igår. Men ska rycka upp mig nu sätta igång med packningen och laga mat. Är som en geléklump i kroppen och inga krafter alls.. 
Candy var också trött idag när dom kom ut till stallet! Skönt för henne få ta det lugnt nu en vecka framåt. 

Botkyrka allsvenskan div3 omg1

Fick hoppa in och rida för Årsta Runstens dressyr div3 lag idag, inte velat skriva om de på bloggen ifall det skulle gått åt skogen haha.. Första klassen som jag skrev i förra inlägget tog nervositeten över helt! 
Tilll andra starten släppte det helt kontsigt nog och jag kunde rida ordentligt, vi slog personligt rekord! Fälde en glädjetår efter sista ritten, så skönt kunna starta utan att känna en brutalt panik innan start och Candy var jättefin. Alla i laget red superfint idag,  Tuva som idag gjorde dressyrdebut fick ihop hela 66%! Var något helt nytt tävla i lag för oss men glad att vi tackade ja verkligen!
Visst var nya dressyrtränset snyggt?

Nu tar vi nya tag inför nästa klass


Mina tävlingsnerver är så pass dåliga att de knappt är kul, kan inte rida ordentligt och blir surig emot mina föräldrar. Redan igår på träningen bröt jag ihop helt utav nervositet.. Framridningen kändes katastrof och luften gick nästan ur mig ville packa in hästen i transporten och åka hem :( men skrittade ett tag innan start och gick in och red ändå. Är så NÖJD över Candy, hon var jättefin. Enda var att jag slarvade otroligt med vägarna, var just de jag fick avdrag för. Jag ville liksom bra bli färdig med programet, fick även -2 poäng eftersom jag glömde hälsa i slutet, hahah! 

Men som sagt Candy var jättefin och känner inte alls samma panikkänsla inför nästa klass för jag vet nu att det går bra om jag rider ordentliga vägar. 
Jag varje dag på tävling haha..


Tävlingsfix

Haha min syster skulle ta bild på schabraket hon ska sälja, Candy ville såklart va med på bild..

Ligger i sängen väntar på att mamma ska komma hem, ska åka ut till stallet rida igenom Candy. Packa, bada henne och knoppa. Mår jättedåligt idag men hoppad de funkar att rida idag ändå, Candy måste bli av med sin energi! Inte nog med att jag måste packa allt i stallet så har jag idag börjat packa till Sälen också, så har egentligen massor att packa och städa just nu.. Lite stressig är det just nu. 
funderar på att packa ner favorit katten i väskan också haha! Kommer verkligen sakna alla djuren när vi åker bort :(

Påsklov

Vart ute och ätit lunch med några kompisar och åkte sedan förbi Jackie påvägen för att köpa nya hörlurar till mig. Fick bli en liten påskpresent till mig själv, eftersom mina hörlurar blev snodda på en fest för ett tag sedan. Fick även en selfiestick utan pappa i påskpresent haha..! Inte länge kvar till fredag nu, är så taggad! 

Fick sms imorse om inbrott i stallet

Vaknade imorse, eller rättare sagt ganska nydligen av att jag fått sms att de vart inbrott i stallet. Självklart i den delen där våran sadelkamare är. Både träns och sadlar borta, sen säkert har vårt skåp blivit rensat också.. Kände mest jaha...vad ska jag tävla med på fredag och även om vi fixar något att låna så skulle vi inte hinna fixa de så jag kan tävla på fredag. Mitt nya dressyrträns och även min tränares dyonträns, sånt här ska inte behöva hända är helt sjukt.. 
Precis när jag skulle smsa min tränare om att hans träns antagligen också var borta fick jag ett sms "april, april". Och även fast jag lurade min syster om samma sak föra året så fick jag sån brutal stress. Var inte förens hon skrev att Candy också var stulen som jag förstod det inte var påriktigt.. Nu efteråt var det bara kul tycker jag!  Har ni hunnit lura någon idag/blivit lurade idag? 

RSS 2.0