Kvarntäppan

Tog tåget ut vid 12 tiden imorse till Kvarntäppan för att ta hand om Stardust. Eftersom jag inte mår helt hundra och hon var snorig så gick jag bara på en promenad med henne. Supermysigt, saknar tiden vi hade Candy och min foderponny uppstallade där! 

4 years together

Blandade bilder från de senaste fyra åren.
I början utav året firade vi fyra år tillsammans med Candy. Är helt sjukt hur fort tiden har gått, och hur mycket vi hunnit med. Fler år tillsammans ska det bli!


stolt över mig själv

Idag har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra igen jag har HOPPAT!
 
Ni som följt mig ett tag vet att jag har vart väldigt hopprädd, och ungefär för ett år sedan bestämde jag mig för att inte hoppa. För varför göra något man inte tycker om? 
Jag har under det här året endast hoppat någon liten stock i skogen när jag känt för det, men inte mer än så. Idag när det stog lite hinder i ridhuset redan så tänkte jag bara varför inte testa. Har engång tidigare hoppat en stutsserie på Candy men inte mer än det. Så har för första gången verkligen hoppat ett riktigt hinder, vilket jag trodde jag aldrig skulle göra.
 
Jag är VÄLDIGT stolt över mig själv, oavsett vad någon annan säger. Dels min sits och följsamhet över hindret var en helt annan än vad den vart tidigar, även min skänkel låg väldigt stabilt över hindret. När jag hoppat tidigare åkte alltid min skänkel bak vilket gjorde att jag tappade balansen. Även min ridning emot och efter hindrena var riktig bra!
 
Bara att jag är nöjd med min ridning och att jag inte letar fel är  ett framsteg. Jag svävade på moln efter, kan sitta kolla videosarna om och om igen. Jag hoppade, och för första gången var det inte en läskig upplevelse och jag hade riktigt kul!

Idag var en bra dag

Hade klockan 1 idag tid hos naprapaten, min rygg var ganska rejält sne och spänd men han fixade till det, men måste tillbaka igen om ett tag. 

Åkte sedan hem till min pappa så åkte vi till Flottsbro för några timmars skidor. Backarna var inte jätte bra pga att det varit så varmt, men de funkade. Blev rätt svårt och tungt att åka, men fick till det rätt bra dom sista åken. Han med att ramla någon gång också, men trots det så var det riktigt kul. Vädret var riktigt bra vilket gjorde det ännu mysigare! 

Två hästar ridna

Är äntligen hemma efter att vart i stallet sedan 12 imorse, båda hästarna har fått komma ut ordentliga uteritt på ungefär 1 timme var! Stardust vart något snorig så valde att ta det lugnt med mest skritt och trav. Det blåste så mycket och hon såg spöken över allt så var bäst så. 

Red ut Candy med en kompis i stallet, blev mycket gå i skogen och lite klättring. Nyttigt för henne att få lyfta på fötterna lite och tänka vart hon går. Var väldigt mycket vatten över allt, de tyckte inte Candy va lika kul haha, men hon sköte sig oväntat bra och gick för det mesta i vattnet, var endast en gång hon drog upp i skogen och höll på skrapa av mig på ett träd.. 

Candy idag

Planen idag var egentligen att rida ut och fota, men pappa han ta några bilder och strax där efter så började det regna riktigt ordentligt, så vi vände och blev ett ridpass i ridhuset (hon ska ändå gå ut imorgon, torsdag och helgen) 
 
Två bilder från en film när jag red idag, måste verkligen komma tillbaka med axlarna!! Vet inte vad som hänt är efter jag hade ett kortare uppehåll jag har börjat luta mig frammåt. Måste skärpa mig ordentligt för nu är vi anmälda våran första start i år! En LC1 2015. Missade tyvärr anmälningsdatumet till Vällingby, planen var annars starta en LB och LC, men den tävlingen var tyvärr full..
(bild från när jag travade av henne, hon var grymt fin!)
 

18.02.15

Fick nya skor på posten igår, såå fina
Har både idag och igår bara känt sån stress över skolan och allt plugg så blev att jag inte bloggade igår eftersom jag sluta vid 5 tiden, sen var tvungen åka ut till stallet. Hatar sena veckor just nu, så mycket skönare att sluta skolan vid 12.30... 
Bara 2 dagar kvar till lov och imorgon ska vi vara hela dagen på Älvsjömässan ,lovet är inte långt bort nu! Är såå behövligt med lov och kunna va ute i stallet utan stressa för plugg. 
Prinsessan i sitt nya stalltäcke❤️


Ny vecka, ny hårfärg

Klockan är snart halv 12 och jag gick precis och la mig, kom hem från stallet vid 22.30 tiden. Blev ovanligt sent för våran tränare hoppade Candy idag, hindret låg på 120 och hon hoppade det som inget och med grym teknik! Kul och se någon annan rida henne, hon är verkligen fin den här ponnyn och kommer bli såå bra tillslut. 
Blir superstressigt de veckor jag slutar sent i skolan, som imorgon är jag hemma vid 6 tiden och sedan ska jag ut till stallet+ äta middag och någonstans där hinna plugga. Imorgon ska jag i alla fall gå upp tidigare för att plugga så jag har det gjort.
Är så nöjd med nya hårfärgen, ser mycket fräschare ut och känns som det passar mig något bättre.

Dressyrlektion

Haha vi lyckades inte bli bra på bild idag. Är såå nöjd med dagens träning. Hon var stora delar utav passet jätte fin, var endast på slutet hon började tröttna lite så då valde vi att avsluta när de fortfarande gick bra. Trots att de var två månader sedan sist jag tränade så var det nog bästa träningen någonsin, vi har verkligen gjort stora framsteg. 
Märkte när jag kollade videosarna idag att min sits har blivit mycket sämre, men bara att jag får tänka på det i fortsättningen! 


Söndag och plugg

Var igår kväll på fest med några kompisar, var endast där ett tag och kom hem redan vid 1 tiden. Men lite kul att komma ut och göra ngt när jag vart sjuk så himla länge. Började dagen med en promenad hem på ca 2km, +promenad med hunden efter det.
Sitter just nu äter frukost/lunch, försöker ta tag i pluggandet lite men motivationen är verkligen på 0.
Men är grymt taggad på dressyrträning i eftermiddag så har det att se fram emot !


Alla hjärtansdag


Alla hjärtansdag, som vilken lördag som helst för mig eftersom jag inte har någon tillbringa dagen med, haha!

Kom precis hem från stallet, pappa och jag gav oss ut i skogen i ca 45 min. Supermysigt och ponnyn var lika pigg som alltid senaste dagarna.
Jag ska nu göra några knäövningar, måste bygga upp mina ben igen eftersom vi ska upp till Sälen i en vecka under påsk. Sen ska jag ta en promenad med hunden, måste verkligen komma igång med träningen igen.


Fredag

Första dagen utan stall den här veckan, rätt skönt eftersom jag gick skolan 8-16 idag.
Hade endast 3 lektioner så var under håltimmen o träffade en kompis och hennes pojkvän på en lunch, supermysigt! 
Imorgon har jag lunchforingen så pappa och jag åker ut under dagen och fixar med det. Sen ska ponnyn ridas ett pass ut i skogen, ska ha dressyrträning på söndagen så hon behöver ut och springa av sig lite.. 

Myskväll

Passade på städa rummet och rensa lite i garderoben när vi kom hem från stallet idag, börjar bli riktigt nöjd med garderoben nu.
Åkte sedan och kollade lite affärer med mamma innan vi hämtade upp en kompis till henne. Var sedan i hennes affär,  kollade lite nyheter och fikade. Mysigt avslut på en dag såhär mitt i veckan! 

Ledig idag

 
Dagens outfit och en bild på våran hund och Candy, haha dom är i samma färg nästan!
Vart ute och ridit Candy precis, hon fick komma ut i skogen idag eftersom hon gick på hoppträning igår, hon var lika pigg och glad som vanligt❤️


3 timmar skola

Gick skolan 8-11 idag, rätt skönt ibland med halvdagar. Dock att gå halv ett till fem som jag gör varan veckan är inte lika kul..Har en massor med plugg som jag ska ta tag i nu, sen ikväll blir det stallet, mys!

Stallet avklarat för idag



Sitter nu i bilen påväg hem efter flera timmar i stallet, glad och trött rakt igenom, ska bli så skönt ta en dusch och sova i tid idag! 
Ridit två hästar som båda två va extremt pigga, lär ha riktig ordentlig träningsverk imorgon. Men blev två riktigt bra ridpass och är så glad jag är tillbaka i ridningen igen❤️


Första hästen riden



Första hästen riden, nu åker vi mot stall nummer två!

Tisdag |


Tisdag och jag slutar skolan vid 12.30 idag, skönt! 
I eftermiddag står två stall på schemat, Candy ska ridas ut i skogen och få busa lite. Tycker det är viktigt att hästarna får komma ut i skogen emellan åt. En unghäst ska inte behöva gå i ridhus 7 dagar i veckan...
Sedan ska vi förbi kvartäppan där jag ska rida Stardust, en häst som jag och min syster får hjälpa till att rida ibland. 


2015-02-09

 

Tidig dag i skolan


Kom hem vid 12 tiden redan!  Mitt schema bestog mest bara av en ända stor håltimme idag, så valde att gå hem eftersom jag även glömde ta mina mediciner imorse.. 
Ska äta lunch och sedan ta en lång promenad med hunden i det fina vädret. Följer med och fotar i stallet idag, så uppdaterar senare med nya bilder förhoppningsvis! 

Min första medryttarponny / 2009

 
Efter år på ridskola fick jag äntligen min första medryttarponny, vet inte hur många gånger den här ponnyn kastade av mig, haha en riktig busig B-ponny. Vet att han antal gånger stannade på ett hinder sedan började han snurra runt för att få av mig, vilket han också lyckades med.
Slutade som medryttare efter att ha blivit avkastad riktigt ordentligt en gång, han bara sitta upp så drog han en serie bocksprång så jag flög av och skadade ryggen. 
 

Sunday

Kom hem för ett tag sedan efter vart och fikar med mamma och en kompis till henne. Fick med mig ett sett med underkläder från kapphal hem också, är kär i deras nya kollektion. 
Ska ta ett bad nu och sen fixa fruktsallad efter det, skönt avslut på den här helgen! 

Caramint Candy 8/2-15

Hade glömt att rensa minneskortet så kunde endast ta några bilder, det flesta blev lite mindre bra skärpa då det va väldigt stor skillnad att fota med nya objektivet. Men jag lär mig sakta men säkert. 

tankar angående kommande tävlingar

Våren 2014 startade Candy och jag våran första tävling en LC på 54% kom ihåg hur mycket vatten det var på banan och hur mycket jag fick kämpa för att ens få Candy att gå i vattnet.. Forsatte tävla med blandade resultat, trots halvkassa result, felridningar och tårar så gjorde vi riktiga framsteg. 
Sen kom hösten, började den säsongen med en toppen tävling på hemmaplan. En LB och jag var i glädje tårar efter och blev sista ekipaget nerputtad en utanför placering. Men sen kom motgångarna, ponnyn hade gått från seg till en häst till en ponny som i stället sprang för att slippa arbeta.
Det två  senate tävlingarna fanns det inget mittimellan och varken gas eller broms på Candy, red två LC program på 57-58% och kände bara besvilkelse rakt igenom.
Jag är ingen tävlingsmänniska, har aldrig vart och att tävla är inte min grej. Jag tycker om hästarna mer än ridsporten och så kommer det nog alltid vara. 
Jag hade tidigare som mål att starta en LA till våren, jag vet att både jag och hästen skulle klara det men efter höstens motgångar känner jag att det är inte är aktuellt längre, nya mål under våren är att jag ska se tävlingarna som en kul grej och inte dömma mig själv så hårt som jag faktiskt gör...Har kollat kommande tävlingar och räknar med att starta 2-3 starter under våren och ska jag starta är det endast för att jag tycker det är kul, inte för att jag känner att jag måste tävla. 
Vi ska bara ha kul tillsammans våra sista år på tävlingsbanorna!
Bilden är från våran första tävling tillsammans, trots att min ponny står och kollar på något helt annat och jag fick bära runt på henne hela programet så kom jag ihåg hur glad jag var efter. Jag hade startat min första tävling på min egna ponny som inte var mer än 2 år gammal när jag träffa henne för första gången♥ 
 
 

Nikkor 50mm f/1.8D

 
 

LÖRDAG / NY INKÖPT

Fick hem mitt objektiv idag, är jättenöjd har sprungit runt och fotat djuren hemma. Kommer ta ett tag innan jag lär mig allt nytt men tycker bara det är kul, tar med kameran till stallet imorgon ska försöka fota Candy lite när hon springer på volten.
 
Kom hem från stallet för ett tag sen, ska hoppa in i duschen och sedan få jag se hur den här kvällen blir. Blir nog filmkväll med någtra kompisar här hemma, hade planerat att festa men ger nog upp den tanken eftersom jag är så sjukt trött ooh ska med upp till stallet imorgonbiti.

Bra ridpass

Invigde nya schabraket idag, tycker om det såå mycket!😍

Trots kaos i ridhuset och motivationen låg på 0 från början så är jag mer än nöjd med dagens ridpass! Lät henne jogga i en låg form och såg till att ställa igenom henne ordentligt, skönt för henne efter gått på hoppträning igår. Hon hade riktig bra framåtbjudning samtidigt som hon var stadig o lätt i handen, hade en riktigt bra känsla hela passet. 



Guldponny❤️


Guldponnyn levererar ännu engång, stolt över både ponnyn och min syster efter dagens träning! 
Blev så att jag följde med till stallet ändå  idag, behövdes verkligen efter en skit dag i skolan.. Finns inget bättre få komma ut till stallet och träffa henne då!

Imorgon blir det en kort dag i skolan och har ett dressyrpass att se framemot på eftermiddagen! Är så glad att jag kunnat komma igång med ridningen igen, ponnyn är verkligen finare än någonsin❤️

Onsdag




Onsdag och hoppträning står på schemat för Candy, igår fick hon komma ut i skogen och galoppera massor, både hon och jag var helt överlyckliga! Så kul att Candy blivit som en helt ny häst i ridningen, och de är flera i stallet som sagt, hon  är såå pigg och mycket roligare i ridningen nu.

Har sen vecka i skolan så slutar vid 5, så blir inget stall för mig idag, är min syster som ska hoppträna. Jag ska möta upp en kompis efter skolan och shoppa lite. Skönt kunna ta de lugnt, allt veckans pluggande var till idag så nu är jag frii! 

RSS 2.0