Älskade ponny

 

Runsten debut 80 och 90

 
 
 
 

perfekt dag i stallet

Vädret idag var perfekt för uteritt, och hittade en kompis att rida ut med i stallet.
Red från hagen i bara grimma då jag var tvungen att gå ut bakvägen pga all lera. Ställde mig på en sten och hoppade upp Candy är en sån sjukt snäll ponny och skrittade med öronen spetsade framåt hela vägen till stallet.
 
Red ut en ny runda idag, och Candy fick galoppera ordentligt. Hon har blivit så sjukt het senaste tiden slåssar och stutsar fram om man försöker bromsa lite, med hon fick busa av sig lite och påvägen hem badade vi lite i sandtaget supermysigt!
 

Braa kväll

Inte haft tid att blogga, direkt efter skolan igår drog jag hem, åt middag och duschade. Möte sedan upp en och gick hem till min kompis och fixade oss. Kvällen tillbringade vi på en fest med massa roliga männsikor. Älskar träffa nya människor! Vi alla hade sjukt kul och det var en väldigt lyckad kväll.

Just nu så ligger jag i min kompis säng och bara chillar, ska sätta på en film och  bara ta det lite lungt, det behövs då jag fick aldeles för lite sömn i går. Imorgon ska jag rida ut så ponnyn får sträcka på benen efter runsten idag! 




Guldponny

Min syster var och debutterade 80 och 90 på runsten idag, ett ner i 80 och felfria i 90. Så jävla stolt över dom! Uppdaterar senare.


Fredag

Vakna nyss, försovit mig men hinner nog med bussen ändå. Lång dag i skolan, hemma runt 4 sen blir det fest i kväll.

Imorgon ska min syster till runsten och hoppa 80-90 , håller tummarna för dom!
 
Men nu måste jag skynda, ska försöka va bättre på att uppdatera under helgen.
Saknar sommaren så sjukt mycket!

Det kan inte alltid gå bra | bilder 27/3

 
(några bilder från idag)
Ridpasset idag gick otroligt dåligt, hon har vart konstig i munnen sen i tisdags vet ej vad det beror på. Tänderna är kollade för ett tag sen. Men det kan inte alltid gå bra, 1 steg bakåt så blir det sedan 5 steg frammåt med den här ponnyn, hon är helt otrolig. 

Ett helvete

Ligger efter i allt, kommer inte upp på morgonen, kommer inte överäns med någon lärare, det är ett helvete skolan.
Endast 75 dagar kvar till sommarlov men vet inte om jag klarar det här allså. Men som min mentor sagt klarar jag det här nu så har jag samma förutsättningar som de andra i höst igen.

Men nu taggar vi helg, fullbokat den här helgen med :-)







Tisdagsträning

Trots att de hade ställt upp hinder i hela ridhuset (trots att ridhuset var bokat...gör mig så arg) och att det var 4 andra i ridhuset så gick det helt ok ändå. Va folk som skritta på spår osv (gjorde mig ännu argare) Men så fort jag blir lite irriterad så rider jag faktiskt bättre!

Hon var så sjukt fin i galoppen stundtals , märks hur mycket hon har stärkt sig! 



Söndags..

Typiskt mig skriver inlägg så glömmer jag publicera dom. 

Men i södags så träffade jag en kompis och åkte in till stan , åt lunch. Vid 4 tiden möte jag upp en kille från min gamla klass, fikade och tog en promenad runt gamla stan mysigt :-) påvägen hem i huddinge ändrade vi oss och åkte tillbaka till stan träffade hans kompisar och gick på bio, kom hem vid 12 tiden och insåg att det var måndag dagen därpå..
Men de vare ju vääärt :-) 

Idag är det tisdag och dressyrträning som gäller!




Fullbokat var det..

Endast vart hemma på kvällarna nästan och nu är klockan snart 3 jag sover fortfarande inte så uppe i varv, så mycket i hjärnan att de är helt sjuk. Men jag kommer klara de här även fast jag inte är så stark just nu. 
 
Idag har jag vart inne i stan började dagen på Starbucks, shoppade ett tag köpte en tröja bland annat. När affärens stängde så gick vi och åt middag ute, supermysigt :-) 
Va kvar i stan ett tag gick runt och bara var typ haha.

Imorgon blire fika med en, haha typ nervös för de och lite oplanerat om jag ska till stallet osv. Får ta dagen som den kommer helt enkelt. 



Jag är på benen igen..

Hänt saker i mitt liv som gjort att jag inte kunnat blogga.. Knappt kunna stå upp för jag gråtit så mycket, inte kunnat äta helt jävla förstörd. Satt tom. och grät på hästryggen då äre illa.

Men med hjälp utav mina underbara vänner tog jag mig i kragen och gick till skolan idag, känns så mycket bättre nu ! Precis vart i stallet och nu kommer bästavän över på middag. Massa bokat i helgen just för att slippa va ensam, det går inte just nu.

Men nu är jag taggat på allt igen, inga tårar för någon som inte är värd det. 



Från igår

hon  står i nerförsbacked så hon ser ite kul ut. Men nya dressyrsadeln var rym att rida i och ponnyn gick helt klockrent stora delar utav passet. Var endast galoppfattningarna i slutet när hon ar trött som gjorde att ja tappade humöret helt. Tur vi hinner träna några gånger till innan våran första lokala. 
från ett filmklipp när vi tränade på att länga traven blir mest att jag tappar henne fram och istället för att länga travade hon på snabbare.  i slutet gick det iaf bättre och hon fick till nåra riktigt fina längningar! Det är något vi över på hon är ju trots allt bara 5.
 
 

Tack för igår!

Statistiken var grym igår och hoppas det fortsätter så! 
Idag har jag vart hemma från skolan för vi hade endast en lektion och skulle ändå behövt gått mitt i halva för att jag ska till Umo.

Ska skynda mig hem efter umo och sedan ska jsg ha lektion vid 5 tiden.
Ska träna dressyrprogramet och galoppfattningarna är väl de som inte sitter heelt hundra. 
Ska bli spännande att rida i nya dressyrsadeln!
Älskar att hon har börjat ändra färg!


här vill jag bo

Min högsta dröm är nog att flytta till en hästgård, med dom där perfekta grusvägarna att rida på, ett litet stall och ridhus.Kolla bara på ridhuset så sjukt fiint, huset och inredningen var riktigt fint också, en riktigt dröm! 

Våran första lokala

Är anmäld till våram första lokala tillsammans precis om en månad, LC2 är så sjuukt taggad.
Tänk för 1 år sedan var ponnyn knappt styrbar och nu ska vi på våran första tävling tillsammans. Helt otroligt!!



Så fruktansvärt bra

 Timeflies Tuesday: Let Her Go

Var en som visade den här låten för mig för ett tag sen. Tror nog att det är min favoritlåt just nu den är så otroligt bra. Älskar orginallet let her go med passenger, då den påminner otroligt mycket om min förra foderponny då vi hade låten i videon med henne när hon skulle åka hem. Dock är den så sorlig och inget jag lyssnar på till vardags.. men den här är perfekt!

Det visste ni kanske inte..

.. Candy är inkörd, dock står vagnen kvar i vårat gamla stall och behövs fixas till.
 
..Jag har tillsammans med min bästavän haft 2 foderponnysar, båda C-ponnysar.
 
.. Jag ramlade av och bröt mitt ben sommaren 2012, gjorde en operation i början utav året 2014.
 
.. Jag hade en medryttarponny vid namn Chess, han har lärt mig en massor. Gick tyvärr ibörjan av året bort utav åldern!
 
..ca en kvart innan den här bilden tog så hade jag ramlat av i vattnet och var blöt in i underkläderna.
 
.. Har hade vi endast suttit på Candy ett fåtal gånger
 
.. och det här var absolut första gången någon satt på Candy..
 
 
 
 
 
 
 
 

Freeedag

Som jag har längtar äntligen heelg, har vart i skolam hela veckan oxå, endast vart borta en lektion idag då jag mådde dåligt och gick hem.

Helgen är fullbokad i kväll åker jag in till stan och äter med en kompis och sedan får jag se vad som händer och hur jag mår.
Imorgon så ska vi med hästen och provrida sadlarna igen, får antagligen köpa dom imorgon! Ska bli så sjukt skönt med någon man vet ligger 100.
Senare på kvällen åker jag till södertälje och sover där :-)



uteritt

(två bilder från idag)

Eftersom jag har 4 timmar hålltimme varje torsdag och mamma var ledig så passade vi på att åka ut till stallet emellan. Vädret var sjuukt fint så passade på att rida ut. Candy var väldigt tittig och pigg men hade sjukt kul.'
 
Just nu sitter jag i skolan och väntar på att ha möte med min min mentor sen ska jag sitta kvar och jobba företagsekonomi. Skönt att ha stallet avklarat så slipper jag stressa över det.
 

En dag i romme

Har vart en sjuukt bra dag med massor av skratt och sol. Sol och skidor kan inte bli bättre. Enda misstagen idag av mig var att åka en sån sjuuukt brant svart backe stod stor skyllt endast rutinerade, vi gick efter mottot yolo och de slutade med att jag med huvudet före på rygg åkte ner för brantaste delen, låg och as garvade gick inte stanna hahaha. 

Bussresan hem va helt cp då vi alla var övertrötta och skrattade åt typ allt, men 3 timmar gick rätt fort men musik, skratt och godis!

Nu är jag heelt slut i varenda kroppsdel så ska ta ett bad och sedan sova. Beställt väckning utav pappa imorgonbitti skulle inte komma upp annars! 





För tidig morgon

Klockan stod på 4.45 har allså vart vaken snart en timme, alldeles för tidigt! 
Men nu väntar en dag i skidbacken va ca 2 år sedan eftersom jag sedan skadade knät, så får se hur det här går haha! Lite nervöst faktiskt..



Svar på frågestunden del 2

Kanske ska passa på och fråga om vem du är isf? :-) 
Kortfattat är jag en 16 årig tjej som bor i stockholm, på fritiden umgås jag med vänner festar shoppar och fikar. Sen såklart som hela bloggen handlar om så har jag min 5åtiga ponny som tar stora delar utav min fritid . 
 
Vad är ditt mål med ridningen? 
Mitt mål är iaf att starta LA med godkänd prosent innan jag fyller 18, haha lågt men vill bara göra det för kul och mina tävlingsnerver klarar det inte så jätte bra.
 
Hur länge har du ridit? :)
10-11 år haft egen ponny/foderponny i 4 år
 
Hur lärde du hästen att gå i form?
Man lär inte hästen gå i form , det kommer naturligt om hästen har framåt bjudning och du rider rätt, hästen lär sig med tiden att våga ta stöd i betet och arbeta bakifrån med ryggen!
 
Är det svårt att rida in en häst?
Candy är en otroligt smart ponny som kommer på massa saker för att komma undan och kunna hitta på bus haha, har vart ett helvete med den ponnyn ibland men nu när man hittat knapparna på henne gör hon allt för sin ryttare. Så ja det har vart svårt men har vart värt allt slit.
Hinner du med att vara med vänner eller är det mest bara häst?
ja jag hinner med mina vänner, har det rätt svårt ibland att hinna träffa det jag vill träffa osv.
 
Tröttnar du inte på ridningen ibland?
Det var under en tid jag hade en foderponny jag inte kände jag klarade av och Candy var ej helt 100%ridbar som jag verkligen hade tröttnat helt, men idag skulle jag inte klara mig en vecka utan min ponny!!
 
 
Bäst/sämsta med att ha häst? 
Det bästa är att se utveckligen du gjort tillsammans med sin ponny, det "sämsta" är att det ibland är svårt att hinna med skola osv.
 
Ridhus/utomhus. beror helt på väder 
hoppning/dressyr - då jag under längre tid vart extremt hopprädd så föredrar jag dressyr mer fortfarande!


Romme imorgon


Vädret kommer bli gryyymt, goa människor och vi rullar hemmifrån 05.44 imorgon kan inte bli bättre ;)
Men så sjuukt taggad, tråkigt att jag missar träning bara för saknar min ponny så sjukt mycket!



nya förslag från SVRF

Enligt mig är det här ett sjukt bra förslag, vilket gör att jag skulle ha möjlighet att tävla Candy tills jag är 20 år. Tänk att veta att man har 4 år kvar på sin ponny tid skulle va heelt fantastiskt!
Det här är något jag verkligen hoppas kommer slå igenom, då det ändå inte blir sämre för någon!
 
Ända nackdelen är att jag fyller 17 i sommar och som oerfaraen på tävlingsbanorna blir konkuransen mycket högre när jag endast tävlar mot folk i  min egen ålder eller äldre.

Bilder från idag







Så underbart väder idag, så gick bara inte va i ridhuset så passade på att rida ut, galopperade rätt mycket för att hon skulle få springa av sig, det behövde hon verkligen, hon gick och taktade och frustade hela vägen hem, så mysig ponny! Jätte skönt man kan rida ut helt själv på henne. 

Fika plugg och stallet


(Bilder från dagen)
Började med att va i stallet, helt underbart väder ren lycka av att se fjärilar och att solen verkligen värmer!

Drog sedan till farsta och köpte skidhjälm med pappa, sedan satt jag med en kompis på ett fik och pluggade , supermysigt och skönt att inte bara sitta hemma och plugga. Blir lite roligare så! 

Hemma idag

Blev att jag stannade hemma idag igen, mår inte alls bra och vill va helt frisk på tisdag när vi åker till romme.
Mitt mål att va alla dagar i skolan den här veckan gick ju sådär.. Inte alls bra rättare sagt.

Men nu är det helg, så sjukt skönt överlevde typ värsta veckan någonsin, uppgifterna som ska va inne idag är så gott som färdig skrivna och kvällen tillbringar jag med A<3



Godnatt

Godnatt .. Och godmorgon egentligen då jag inte uppdaterat idag.
Candy blev riden utav en tjej i stallet idag då jag är sjuk och har tillbringat dagen till att sova och plugga.. 

Mår som sagt inte bra men ställt klockan imorgon så får jag se hur jag mår. Mamma och min syster åker ut under dagen och Candy ska hoppas, kul! 
Ska försöka skärpa mig med uppdateringen imorgon!
(En bild från i sommras, när jag travade av henne, önskar jag hade kvar filmen för hon va så sjukt fin då!)


Video


Ni har väll inte missat det ligger uppe en video på mitt hästkonto från igår?
Gå in och kolla caramintcandy på instagram! 

En mindre bra dag

Började skoldagen med att sitta i möte med min mentor, vilket bara de var jobbigt då vi inte kommer helt överäns. Men fick papper om F-varning, börjar kunna samla på såna snart.. Haha dock fick min kompis skriva under det vågade inte ta hem det..
 
Dagen fortsatte med lärare som jag inte alls är bra vän med och eftersom morgonen började så dåligt , var jag på dåligt uppkäftigt humör. Skärpning på det men jag har tröttnat helt det är för mycket!
Fick sedan sitta kvar i skolan till halv 5 och skriva omprov, suck.
 
Det ända bra idag var att vi var utee och åt på luchen och sedan gick i lite affärer bra sätt att få tiden att gå. Men nu ska jag återgå till pluggandet.. Det dödar mig..
 
 
 
 
 

Går dagensridpas



 
Några bilder från en film igår, började med att rida ut så hon fick galopperade av sig, haha hon va sjuuukt pigg. Sparkade bakut flera gånger.

Sedan när jag red i ridhuset hade hon sjukt bra framåtbjudning men busade i några galoppfattningar.. Men efter ett tag var hon sjuuukt fin så glad över henne. 


Tisdag


Några kul saker som händer/hänt senaste tiden..
- jag har idag sökt 2 sommarjobb
 
- ponnyn ska få allt nytt utrustning i brunt (i hoppningen)
 
- om en vecka åker jag och en kompis till romme, sjukt taggad.
 
- uppdateringen har vart dålig för jag har tillbringat tid med bästa killen.
 
- imorgon efter skolan ska jag ut och äta på tacobar , tror jag det bli..
 
- vi ska skaffa gymkort(!!) 
 
- det är 97 dagar kvar till sommarlov<333
 
Något mindre kul
- mitt studiebidrag är så gott som slut
- måste få ny tid hos ungdomsmotagningen
- måste även till sjukhuset och få tid för att gå till sjukgymnasten.
- jag har 3 omprov jag måste ta tag i. 

Svar på frågestunden del 1

Vart ser du dig själv om tio år? Bästa hästminnet?:)
Just nu har jag ingen aning, om tio år är jag 26 borde skaffat jobb eller så pluggar jag fortfarande. Innom hästarna tror jag då att jag om pengarna räcker till vill ha en storhäst, då ridning inte är något jag vill sluta med.
 
Har så sjukt mycket med det året jag hade foderponny med min bästa kompis var väldig kul och mycket upplevelser.
 
När fick du Candy? Vad fick dig att köpa Candy?(Om det är din) 
Har haft Candy i 3 år och en månad nu, fick henne när hon var 2 år gammal. Det var mamma som hade hittat och fastnat för henne. Eftersom hon inte var inriden var det ju ingen provridnning eller liknade.
(candy första sommaren vi hade henne)
Vilka bloggar läser du?  läser endast mina kompisars och ibland ponnysanning och dressyrmupparna
 
Din absoluta dröm inom ridsporten?  Just nu är det att starta en LA med godkänd % och en vinst de skulle kännas bra ;)
 
Trav/Galopp - trav att rida dressyr i, men alltid kul att galoppera ute!!
Fux/Skimmel
Fota/bli fotad - då jag får presentatiosångest när någon fotar och jag rider.
Blogga/läsa bloggar?
 
Du skryter otroligt mycket om din ponny!!!
Klart man skryter när man äger världens finaste ponny :)
 
 
glöm inte ställa mer frågor HÄR <-------

sadelutprovning

I lördags tog vi med oss hästen för att testa ut sadlar till henne, testade många modeller i dressyr men va endast 2 st som låg bra på henne.
Fick provrida i dom och fastnade mest för en tekna , den var mycket skönare att rida i, den ända jńackdelen var att den är i syntet vilket gjorde att den knarrade en del. Men de var inget man la märket till särskillt när man satt ner i sadeln. Dock måste vi ha padd under tills hn har musklat sig ordentligt fram vid bogen.
 
I hoppningen testade vi några stycken och slutade med att det blev en brun, Lippo Fazzino . Det  är en ny serie sadlar, systersadlar till Pessoasadlarna. Uppbygda på samma bommar som det välkända märket och med exakt samma stoppning och även tillverkade i samma butik. 
Sadeln är stoppad med AMS vilket minskar trycket på hästryggen!
 
Sadlarna är beställada och när det kommer hem så ska vi få åka tillbaka och provrida  i dom igen innan vi bestämmer oss!
 
 

 
 
 

Så var det lovet över


(Blandade bilder från lovet)
Första dagen i skolan avklarad, en inställd lektion så vi passade på att gå till subway! Men nu är allt igång igen och får verkligen kämpa för att klara de här sista veckorna innan påsklovet..

Lovet har vart sjuukt bra, gjort mycket men samtidigt har jag hunnit tagit det lungt vilket jag kände behövdes!

Imorgon blir det tisdagslektion som vanligt hoppas på samma lycka som förra gången. 

Middag

Har suttit och pluggat hela eftermidagen ,sedan åkte jag med familjen och åt middag, mysigt! Påväg hem igen och ska återgå till pluggandet, har 3 inlämningsuppgifter som ska vara inne i veckan + skriftligt i spanska och företagsekonomiprov. Det är helt sjukt vad mycket det är.
Men målet den här veckan är att ha närvarande hela veckan och lämna in alla uppgifter i tid! 

Mot Stav

Påväg ut till stallet med en latte i handen och bra musik, på sjuktbra humör trots att de är nästsista dagen på lovet och jag har en massor i skolan att jobba ikapp. 

Ponnyn ska ridas idag ut och galoppera . Senare drar jag på bio med några vänner , lugnt avslut på det här lovet det behövs då jag vänt på dygnet heelt. Låg och pratade i telefon fram till halv 5 i natt t.ex  
Men vi hörs, uppdaterar senare! 



RSS 2.0