Livet utan internet




20% utav dagarna har jag nog internet, helt hopplöst wi-fi på hotellet och mina 75mb jag köpte tog slut på engång eftersom de hoppade ut från wi-fit hela tiden under natten igår..

Imorgon fyller jag 18 vilket firas med en massor med shopping (redan småshoppat lite idag kunde inte låta bli) Men nu har vi hunnit se vad som finns och vet vart saker ligger. Taggad på morgondagen, får även ta min första lagliga öl med mamma imorgon 😂🎉

Dag ett i London


Går dagen gick bra efter åkt tunnelbana i över en timme så hittade vi hotellet tillslut! Uppdaterar så mycket som möjligt när jag har internet..

Lämnar Sverige



London resa nu i 4 dagar,  sedan redan den 1 augusti drar vi en spontanresa till Bodrum i Turkiet! Jag åker med 3 kompisar då, ska bli riiktig Nice.

Sista ridpasset innan London



En vecka sen sist haha va tjock hon blivit älskade ponny. Det är tråkigt när man har alla schabrak i ett annat stall så man måste ha samma hela tiden.

Skulle ridit dressyr idag, men slutade med att min syster byggde upp hinder till mig. Hahah jag som aldrig hoppar som ni vet ;) rädslan är heelt borta nu så kommer Candy fel på hindret så skrattar jag bara åt mig själv haha! Va lite kul faktiskt, men slutade med att Hanna fick hoppa upp. Tror de va hennes plan från början att skräma av mig från hästen så hon slapp bygga undan.

Men nu ska jag hem, ta en dusch sedan åker vi till Arlanda. Fyra dagar i London , ska bli skönt att slippa Sveriges skitväder ett tag. 

Kan man bli tröttare?

Åker till London om 2 dagar, kan knappt gå på foten och inte orkat packa.. Resväskan står nu på golvet med en klänning i och sen inte mycket mer än så. Foten är värre idag uppsvullen och varig, min vanliga otur!! Suck, ska inte klaga mer över det men otroligt frustrerande att det gör så löjligt ont.

Statistiken var grym idag tack tack såå kul att ni angagagerar er och kommenterar osv. Vill få tillbaka bloggen där jag var förut nu, om inte bättre! Sämst uppdatering idag, men gryyma är ni som hänger kvar här ändå😘



Lurade på 1000kr

Som jag skrev tidigare hitta min syster en annons på ett par softup stigbyglar. Tyvärr drogs pengar och inga stigbyglar skickades. Så tråkigt att sånt här ska kunna hända. Den här människan gick få tag på via mobil och var inte någon Jeanette som han påstod sig vara. Nu har även vi, och ca 40 anmält denna person. Det måste få stopp någongång!

Alla annonser från honom är i samma format. Kortfattat skrivit och ett billigt pris. Skriver detta för att andra inte ska bli lurade utav den här idioten! 

Otursfågel kallar dom mig

Min fot är just nu så svullen att jag gått på jobbet utan sko, lagom oskönt tvinga på sig skon när man skulle hem..
Var ju som sagt på vårdcentralen och blev bedövad i foten för att dom skulle kunna ta ut glasbiten ur foten, riktigt obehaglig känsla att gå med en bortdomnad stortå.. Min vanliga otur bara forsätter, men förhoppningsvis slipper jag sjukhusbesök på länge nu! 

Ska nu halta hem till en kompis och ha filmkväll, sedan forsätter vardag med jobb imorgon. På torsdag åker jag och mamma till London och på lördag fyller jag 18 så den här veckan blir de endast 3 dagar jobb! 😍
Världens bästa mamma och ponny💕

Vad hände denna helg egentligen

Ligger nu i sängen och har tid hos vårdcentralen om en timme."så går det  om du dräller runt och festar" - mamma.
Haha men i deta fall var det bara av ren otur jag gick barfota i någons tappade glas... Så sitter antagligen glas kvar i ena såret och dem är väldigt skitiga så bra kolla upp det..
Min resa t stallet i lördags sluta med att jag fick sitta Vänta en halv timme på tåget, efter att ha väntat på bussen i 25 min. Så tog allså en timme extra.. Inte nog med det hoppade jag sen på fel buss sen också. Men tillslut var jag framme och Candy var på jättejobbigt humör, hoppade och blev rädd för allt. Va lite lagom små grinig sen :')

Sen vill jag bara varna, min syster skulle köpa ett par stigbyglar utav en "Jeanette" i Örebro. Men det visade sig vara fejk, så 1000kr draget från kontot men inga stigbyglar. Men våra föräldrar valde gå ihop efter de som hände och köpte ett par helt nya freejumps till Hanna!
Bruna och svarta, blir skit snyggt till vår bruna sadel!



Regnjacka och gelénaglar

Drog på mig regnjacka och gummistövlar och gick ner till bussen och insåg att den jag skulle åka inte går på helger. Så sitter nu på en buss i över en kvart och får vänta tills den åker.. Candy ska ridas ut idag på ridslingan som är 5km lång , ridvägarma där vi står nu är helt underbara! Ska blå så mys sålänge vädret håller sig bra.

Btw så gjorde jag gelénaglar igår, inget för en hästtjej kanske, får se hur de går idag när jag är helt själv i stallet och ska göra allt själv.. Kan ju knappt skriva på telefonen känns de som 😂

Freedag och fullplanerad helg

Kliva ut från jobbet en fredag springa i regn till tuben känns ändå helt okej när det ändå är fredag! Sitter nu på tuben hem till en kompis där vi ska äta middag , fixa naglarna. Sen ska jag dra mig hem ikväll för att komma upp i tid till stallet imorgon! 

Ska ut själv imorgonbiti, får se hur det går.. När jag väl har fått ut hästen ur hagen ska nog allt vara lugnt. Sen ska jag skynda hem duscha och fixa mig inför kvällen, ska på fest men ett gäng på 10 tjejer så det lär bli en bra kväll. 
Återkommer med bättre uppdatering efter den här helgen!



Katastrof dag

Chefen började med peppade samtal på startmötet, taggade så drog vi ut och skulle jobba. Tror ni inte varenda dator i lokalen är urfunktion, och företagetsdatatekniker är på semester. Så dagen bestod av väntan.. Och slutade med att vi fick gå hem flera timmar tidigare. 

Var rätt behövligt då jag var lika trött som alltid, så fick god grillad middag hemma och mys kväll framför TVn. Det var behövligt.

Ska nu krypa ner kolla "orange is the new black" och försöka somna med ösregnet utanför.. Tack för statistiken idag, motiverande hålla igång bloggen då! Trots många dagar består utav samma sak...



Godmorgon



Stallet avklarat för idag, Candy låg och sov när vi kom och hade inga planer på att resa på sig tyckte hon. Men efter ett tag följde hon motvilligt med oss. Fast sen i ridningen var hon lika pigg och glad som alltid, red lite dressyr ute och hon var verkligen superfin!

Nu ska jag skynda,  såå väntar jobbet i 8 timmar framåt sen..

Snabb update


Efter lång och seg dag på jobbet fram till 20.00 ikväll så bestämde vi oss ta en promenad genom gamlastan till Slussen. En mysig promenad i solen ca 30 min var ett bra sätt avsluta dagen på, sitter nu på tuben påväg hem.. Så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna. Men vad gör de klockan står på 7 imorgon och jag ska upp till stallet innan jobbet! Sånt tempo hela tiden så hinner knappt känna de är sommarlov, men snart så drar jag och mamma till London  i fyra dagar så jag får lite semester. Ska bli så skönt att få ha sommarlov påriktigt!

Stallet andra gången idag



Slutade tidigare på jobbet idag, så blev att mamma och jag åkte ut till stallet ännu en gång idag.. Så blev uteritt längst ängarna i solnedgången. Fick bra slut och start på den här dagen💗

Stallet innan jobbet


Planen var att rida ut idag, men det blåste och Candy såg spöken överallt. Så det kändes säkrast ha henne "inspärrad" så blev galopparbete på volten. Korta/länga galoppen, ställa höger/väster, öppnor/slutor i båda varven. I början var hon lite busig och började tagga till lite väl mycket över att få galoppera. Men i slutet var hon grymt fin och jättemjuk i båda sidorna! 
 
Dom ända bilderna från idag som mamma tog, svårt få bild i rätt steg i galoppen haha kan se så kul ut med en framhov i marken eller så.. Men nu ska jag sätta fart och skynda mig till jobbet, skönt att ha stallet avklarat innan jobbet, lär somna gott ikväll!

Eksemponny - tips

Så här eller med heltäckande eksemtäckte gick Candy varje sommar förut, men nu kan hon gå helt utan täcke och har inte kliat upp manen alls!
 
Ni som följt mig under en längre tid vet att Candy har eksem, hon är väldigt känslig emot insekter och varje sommar är det en kamp hitta ett medel som kan hjälpa henne slippa allt kliande. Men i år har vi lyckas hitta en salva som hjälp väldigt bara och i dagsläget har Candy all sin man kvar!
 
Det är början utav Juli och än sålänge ser manen ut som den ska. Om man bortser ifrån hur skitig och ovårdad den är nu, men hon har vart på semester så vi skyller på det ;)
 
Så mitt tips som vi använder på Candy idag är silverlotion blandat med IONOSIL (kolloidalt silver) det smörjer vi i mankam och i svansen varje dag och sedan badar vi manen med aleovera. Så det är något jag verkligen kan rekommendera och är kanske är en produkt många inte hört talas om, men det funkar verkligen! 
 

Stadust 5/7-15

Eftersom Stardust igår var livrädd för transporten brevid volten så var hon i början rätt spänd och pigg. Blev att hon gick mer uppåt en framåt. Men tillslut travade hon förbi den läskiga transporten lungt och fint i båda varven. Både jag och hon var trötta av värmen så blev ett lungt ridpass och avslutade när hon var fin i båda varven  och avslappnad!

PS of Sweden

DÖR snygghetsdöden - Snacka om att deras två nya träns är helt galet snygga. Om det inte var så att vi redan hade onödigt många träns så hade dessa två lätt stått på inköpslistan. Bra för hästen och snygga så kan inte bli bättre. Ska jag någongång införskaffa mig ett nytt träns så blir det från PS of Sweden. 
 
 
Kommer ett inlägg under morgondagen, om Candys eksem och våra bästa tips!

"Sommarlov"





Tog ledigt från jobbet så hunnit ha lite sommarlov de senaste dagarna, såå skönt! Och vädret har verkligen varit på topp. Imorgon återgår jag till jobbandet igen, men inte långt kvar innan jag åker till London, då får jag ytligare lite ledigt 

Första ridbilderna efter igångsättningen

Red igenom Candy lite på volten idag, ingen krav på formen, bara känna igenom henne. Tror den här vilan har gjort henne gått, för shit va fin hon var i handen. Så glad att hon är frisk igen och så pigg och glad hela tiden. Avslutade med att rida ut på ridleden låta henne galoppera av sig lite. Nu är det ordentlig igångsättning fram till i Augusti då hon ska gå terrängläger med min syster. 
 
Dressyrsadeln ligger hemma i andra stallet, tycker det är jättesvårt rida i hoppsadeln.Men men ska inte klaga Candy var grymt fin iaf!
 

2/2 hästar ridna

Började med rida igenom Candy och avslutade med uteritt, sen vidare till nästa stall. Sätta på sig den redan genom svettiga hjälmen och rida ett dressyrpass på Stardust! Har saknat ridningen hur mycket som helst, kul att börja komma igång igen. Taggad på kommande tävlingssäsong!
 
Kommer uppdatering med mer bilder när jag fixat dom!
 

RSS 2.0