13 fakta om mig..

- jag är 16 år

- jag har riktig fobi för daggmaskar

- jag har 3 katter, 1 hund, 1 fågel och en häst.

- jag har haft 2 foderponnysar.

- jag hatar när folk klagar över sina betyg, eller tex säger "det gick så dåligt" när de har skrivit A på ett prov

- jag är väldrigt klupig utav mig, dels i mina handlingar och även så skadar jag mig själv lätt. 

- jag är väldigt uppkäftig mot t.ex lärare vilket är en dålig egenskap jag har.

- jag är även väldigt självkritiskt, särskillt i min ridning.

 (första vintern vi hade candy)

- jag lägger i stortsätt hela mitt studiebidrag på mat.

- jag ligger på F i flera ämnen just nu

- jag har personer jag stängt ute helt från mitt liv av olika anledningar.

- jag har aldrig haft ett förhållande då jag inte klarar vara fast vid en person.

- jag svarar på delar utav frågestunden imorgon!


Shoppingdag

Skrev ett inlägg imorse som tydligen försvan.

Dagen har jag tillbringat med 2 kompisar och kollat runt lite i affärer osv. Supermysigt. 

Direkt när jag kom hem åkte pappa med mig ut till hästen, har saknat henne grymt mycket! Imorgon ska mamma och jag lasta henne och åka till stav och prova ut sadlar. Hon behöver 2 nya då hennes nu inte sitter helt 100. 

Tappat motivationen lite till att blogga när man kommer in på andra bloggar och ser inlägg kopierade rak av från mig endast omskrivet lite i egna meningar, hahah patetiskt. 



Onsdag och tordag

Känns som dagarna går i ett inte hunnit blinka så har halva lovet gått. 
Onsdag/torsdag natten spenderades med vänner, så sjuk glad jag bytt skola. Så himla fina männiksor! Blev inte mycket sömn den natten haha!

Torsdagen var jag först med en kompis och åt sen va vi hos mig ett tag o snacka skit haha. Följde sedan med famljen till Farsta köpte nytt smink, och även en ny jacka,. 
Resten av kvällen har bestått utan mobilsamtal med blandade känslor, suttit i telefon ca 3 timmar idag med olika personer.

Men med ca 2 timmars sömn i kroppen så är man rätt sliten, imorgon ska ponnyn ut i skogen och få galoppera av sig! 



Bästa ridpasset någonsin

Så otroligt stolt över mig själv och min ponny idag, även fast det delar utav passet inte såg helt bra ut så hade vi båda kul och vi lärde oss något nytt!
 
Satt med ett leende genom stora delar utav ridpasset, det är något jag verkligen inte brukar. Men ponnyn va helt otrolig idag, var verkligen med och ville göra rätt. Galoppfattningarna var helt klockrena och ponnyn va så himla med på allt jag gjorde, går inte beskriva känslan men tänkte jag galopp så galopperade hästen. 
 
Formen var super stadig under hela passet och behövde endast ha ett lätt stöd i handen, hon va som en dröm att rida precis så som jag vill att hon ska va. Som pappa sa "hon gick så fint med huvudet idag" haha och ja det gjorde hon, helt otroligt vad den där ponnyn är fin när allt stämmer! 
 
 
 

Uteritt

Red ut idag med en tjej i stallet va supermysigt, red till sjön men fick vända där för det var så blött..

 Sen när vi skulle hem så travade vi en längre sträcka vilket slutade med att hennes häst började bocka och hon åkte av, och hennes häst drar i galopp hem till stallet.
Candy drog efter en bit men som tur var fick jag stopp på henne eller hoppade på något sätt av i farten och fick tag i henne. Candy blev ju såklart superstressad när hennes kompis i full galopp drog hem men lyckades hålla henne och tillslut hade hon lugnat sig så pass mycket att jag kunde hoppa upp igen! 
 
Som tur va slutade allt bra , och ingen blev skadad!



Godmorgon

Vaknade vid 12 tiden idag och kunde knappt prata, men det har blivit bättre nu. 
Väntar nu på att mamma ska komma hem så ska vi ut till stallet, har en annan häst som vi ska fixa till idag och sen ska jag rida ut.
 
Superfint väder så ska bli jätte mysigt!
(en bild från förra vintern, där va hon endast 3 år gammal)
 

FRÅGESTUND!

Tänkte trots att jag inte hunnit få så mycket läsare att jag kunde ha en frågestund här på bloggen för att ni ska kunna lära känna mig bättre.
 
Avslutar frågestunden när jag känner att jag fått tillräckligt med frågor.
 
 
 
 
 
 

Uteritt för candy idag



Candy blev idag riden utav en kompis till mig , bra att ponnyn fick komma ut och röra på sig lite.
Saknar ponnyn sjukt mycket redan haha, men på tisdag har vi träning igen! 

bilder från runsten

 

börjar dagen med en PW

Då pappa fick med min kamera hem till honom så ska jag ta en pw hem till honom och hämta kameran.. Får motion på köpet det känns bra. När jag kommer hem igen ska jag ägna min dag till att redigera bilder och plugga.
Har otroligt massa plugg under lovet och ska se till att allt det är gjort.
 
Allså kommer bloggen idag uppdateras med en massor med bilder från runsten.
( ett litet smakprov, bilden är ett foto på kameran där av kvalien )
 

länkbyte

Tycker ni alla ska gå in och kolla min fina kompis blogg HÄR och lämna en kommentar!
http://annajessicas.blogg.se http://annajessicas.blogg.se http://annajessicas.blogg.se http://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.sehttp://annajessicas.blogg.se

Runsten idag

Candy var idag anmäld till två 70 klasser med min syster, första klassen sprang hon förbi 2 gånger då solen låg på det två första hindrena, men resten utav banan flöt på bra!
Den andra rundan kan man väl säga att allt stämde och dom blev felfria! Så stolt över dom!
 
Lastningen idag gick fruktansvärt bra han inte tänka så hade ponnyn gått på, jag och pappa lastade henne själva på en halv minut, helt sjukt då vi tidigare kunnat stå upp mot en timme från träningar för att få hem hästen.
 
Jag är såå stolt över henne och så taggad på en tävlingsäsong nuu!
 

Tillbaka på blogg.se

Då ja inte alls trivdes på horseword, det blev för mycket för min hjärna att fatta hur alltig funkade och jag var inte alls nöjd med designen.Tröttnade direkt där då det inte heller gick att blogga från mobilen , allså är jag tillbaka här igen och gör ett nytt försök!
 
 
 
 
 
 

Stallet X2

Slutade vid tio idag som varje torsdag, åkte direkt med en kompis till hennes medryttarhäst, trots vädret rätt kul. Blir så sugen på att skaffa storhäst, verkar så kul att rida! 



Direkt efter hämtade mamma upp mig i Handen så åkte vi till Candy, red ett grymt dressyrpass på henne. Hon har vart så sjukt fin den senaste tiden, bara ny dressyrsadeln som saknas sen är vi ute på tävlingsbanorna!

Träning av dressyrprogram



(Två bilder från tidigare träning)

Sitter just nu och har tema lektion slutar om någon timme, min syster rider idag och ska hoppträna.
Eftersom det gick bra för mig att rida i tisdags så har jag Candy även imorgon, ska rida igenom LB programet och träna delar utav det om det inte är för mycket folk i ridhuset. Så sjukt taggad på att rida för det gick så bra sist! 

dagens ridpass

Va första ordentliga ridpasset sedan operationen, mamma började med att longera henne så att hon fick springa av sig hon va sjuukt pigg, spakade bakut och var helt galen. Ville inte sluta galoppera haha!
Men sen när jag hoppade upp var hon gryymt fin, hade inte förväntat mig det.
 
Tränade skänkelvikningar och avslutade med några galoppfattningar, även dom gick super bra! Fick avsluta efter det eftersom mitt ben inte är helt bra än, så avslutade när det gick som bäst.
hon var så sjukt mjuk i munnen så det blev att jag satt med något långa tyglar , såg jag sen på videon. Men är grymt nöjd ändå!
 

Grymt ridpass


Hon var grym idag, uppdaterar senare!

Måndag

Nyss kommit hem från skolan, satt kvar ett tag efter skolan så det blev väldigt sent idag, som tur va har jag inte hästen. Helgen har vart händelserik, haft väldigt kul dock en väldigt massa ångest över en sak som råkade hända haha. Blev inget pluggande i helgen så får plugga ihjäl mig idag för att kunna få godkänt på provet imorgon.
 
I söndags red jag Candy för första gången efter operationen, smärta var det och värre är det idag. Red ut barbacka travade o galopperade en del, hade sjukt kul iaf och ponnyn med, trotts allt regn! Pappa var så snäll mockade och packade allt hö medans jag var ute och red,
Men ska försöka rida lektion imorgon, hoppas på att det går bra även fast benet är som det är. Har oxå fått tid hos sjukgymnast på fredag hoppas på allt nu att mitt ben blir bra tillslut!
 
 

Tyvärr ingen tid

Står just nu väntar på tåget i Södertälje, hemma om en timme. Fixa mig sen dra vidare på tjejmiddag hos en kompis, sover där och imorgon ska jag rida candy igen för första gången på ca 2 veckor!

Allså är min helg väldigt fullbokad och någonstans där ska jag hinna plugga också. Det är det nätter är tillför, eller..?

Pga operationen har jag väldigt mycket att ta igen i skolan, då menar jag verkligen grymt mycket, men som min mentor sa, jag får inte glömma bort mig själv i allt pluggande som jag gjort tidigare. Jag ska försöka ta tag i bloggen någon dag när tiden räcker till, för tycker verkligen det är kul! 



Dålig uppdatering

Jag har för tillfället igen dator hemma då min är hemma hos pappa så bara inte blivit att jag bloggat.
Nu när jag inte rider känns det rätt segt men om en vecka eller mindre är jag uppe på hästryggen igen! 
 Ska med ut till stallet och kolla när de andra hopptränar. 



sommarminne #3

Under sommaren 2012 stod jag i ett annat stall än vad jag står nu, under sommaren brukade vi väldigt ofta övernatta i stallet uppe på loftet, vi köpte en massa godis, frukost osv.
Det va en kväll vi tänkte sova ute på volten men vi märkte efter ett tag höll vi på att bli upp äta utav myggor så den ideén gav vi tillslut upp.
Det va en natt vi satt och skrämde varandra så mycket så det slutade med att pappa var tvungen att komma hämta oss vid 1 tiden på natten. Haha så mycket roliga minnen från det stallet!
 

sommarminne #2

 
Sommaren 2012 hade jag och min kompis en foderponny ni kommer nog få läsa lite mer om henne då det finns så mycket minnen tillsammans med henne. Det va en dag vi fotade en massor och fick en massor med fina bilder, tog även och fotade Candy lite på slutet också. Undrar dock vad jag hade för kläder under den dagen haha, men finns så sjukt mycket fina bilder från den dagen så går inte välja!

Habilder #2

 
 
 

Sånt värmer!


Det betyder sjukt mycket när man får såna fina kommentarer, så roligt när man får en massor med fina/snälla kommentarer, det har jag saknat med att bloggen. Tack till alla er som lämnat kommentarer det betyder mycket!


Min första avramling på Candy

 
 
 

Skola imorgon

Imorgon ska jag till skolan första gången på en vecka, känns skönt att haft en liten paus men tyvärr ligger jag nu efter en del så ska försöka komma ikapp med det i veckan, så jag ligger i godkänt i alla ämnen iaf..
Hade planerat plugga under dagarna efter operationen men jag har haft så sjukt ont eller så har jag legat och sovit tyvärr..
Men ny vecka, nya tag, får försöka hålla humöret uppe!




Candy idag

Just nu sitter jag i ridhuset och kollar när min syster hoppar fram candy , längtar så sjukt mycket efter att få rida men om någon vecka borde jag kunna rida igen!


sommarminne #1

Vid vårt stall ligger ett sandtag alldeles i närheten, i våras red vi ca 12 st dit och badade, hästarna var heelt galna kan vart bland de roligaste och mest farliga jag utsatt mig för.
Det blev så att vi var där väldigt ofta under våren och början utav sommaren. Det va en dag jag min syster (på lånad häst) och en kompis drog dit med en fotograf.
Vi hade sjukt kul galopperade, hoppade ett litet hinder som ligger på det grunda och busade. Candy tyckte det var något för kul och försökte bocka i vattnet vilket ledde till att hon snubbla och både jag och hästen hamna under vattnet.
Vi fick med hela händelsen på bild och skrattarfortfarande lika mycket varje gång.
jag har ännu fler bilder från avramlingen men kan lägga upp dom i ett separat inlägg senare!
 

Ett år fram till nu del 2

Som sagt min syster hoppade ponnyn och startade pay and jumper på henne. Jag själv hoppade ingenting då jag fortfarande vid tilllfället var väldigt hopprädd. Candy var fortfarande väldigt envis i hoppningen och kunde dra förbi hinder när hon hade bestämt sig för att hon inte orkade mer.
(hennes första pay and jump)
Under sommaren var även min syster på terrängläger med ponnyn och hon hoppade terrängen som hon aldrig hade gjort annat. Jag var med alla dagar och fotade har nog aldrig vart så stolt över min ponny som jag  var då. 
 
För att få med resten i ett och samma inlägg så får jag ta det kortfattat. Ponnyn har idag startat upp till 70 cm i hoppning med felfria resultat, hon hoppar banor hemma på 100/110 och hoppar enstaka hinder på 120 med ryttare i hoppning är hon löshoppad upp till 140. Hon har nu i hoppningen ett bättre sug emot hindrena och bjuder ordentlgit.
Även jag har hoppat henne nu upp mot 90 cm och känner mig trygg med henne dock ser det inte så snyggt ut men det är något vi övar på!
I dressyren är hon startad upp till LC med godkändprocent och ska till våren starta våra första lokala tillsammans. Hon är påbörjad skänkelvikningar och framdelsvändningar osv.
 
Det är den senaste ridbilden jag har på henne hoppas på att få någon som kan fota innom kort. Men utveckligen både jag och hon har gjort på det här året är enorm och kan bara tänka mig den här ponnyn om några år! 
 
 

Hagbilder från idag

Eftersom jag inte kan rida så passade jag på att ta med mig kameran till stallet och fota hästarna! Inte det lättaste då det var ljup snö och jag hoppade runt på mina kryckor som alla hästar ville smaka på. Men några bilder fick jag trots det tråkiga vädret!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1/2-2014

Var men mamma i stallet idag pussade lite på ponnyn och fotade hästarna i hagen. 
Jag går fortfarande på kryckor och är inte till så mycket hjälp i stallet men behövde verkligen sällskap, börjar verkligen tröttna på det här men om någon vecka så är jag nog på hästryggen igen!
Candy blir riden utav en tjej i stallet sålänge, kul att se sin ponny bli riden utav någon annan faktiskt!



Ridolycka

Under sommaren 2012 hade jag en foderponny, jag var under den tiden väldigt hopprädd som jag skrivit i tidigare inlägg. Hopprädslan är något jag haft länge men har under det senaste halvåret kommit över den.
 
Men jag var trots allt med i en hopptävliing på hemmaplan hoppade 60 cm, glömde bort banan och tog det inte så seriöst direkt. Men på sista hindret hoppar hon av för tidigt så det blir ett väldigt stort språng och jag tappar balansen. Jag ramlar och landar rätt på knät.
(det finns film på det, jag ramlade av väldigt långsamt och de va ingen hård smäll)
 
Redan någon timme senare har benet svullnat upp ända ner till foten och jag har väldigt ont, men eftersom jag inte ramlade så hårt bestämde vi oss för att inte åka in till akuten, det skule säkert vara bra dagen efter. 
(det går att klicka på dom för större bilder)
 
Morgonen därpå vaknade jag i chock mitt ben var dubbelt så tjock som det andra och hade under natten uppståt ett blåmärke i regnbågens alla färger,
Vi åkte under dagen in till akuten, fick rönka benet men dom hittade inget och jag fick åka hem igen, dom rekomenderade mig att försöka gå på benet för att det inte skulle stelna till.
 
Jag åkte in ca 3 gånger till till akuten under de närmaste dagarna för att jag hade så fruktansvärt ont kunde inte sova och kunde knappt röra på min minsta lilla benet rörde på sig skrek jag nästan av smärta,
Jag fick varje gång starka värktabletter och fick åka hem.
 
Efter en månad fick jag tid på magnetrönken och det visade sig att jag hade en fraktur i knät, en del på innersidan utav knät hade låssnat, plötsligt fick jag inte gå på benet.. Vilket dom tidigare sagt åt mig att göra.
 
Nu ett och ett halvt år senare hade jag fortfarande dagligen ont i benet så som att gå i trappor och springa har under hela tiden vart ett hinder för mig då varje steg har gjort ont. Jag fick här om dagen göra en titthållsopration i knät och går just nu på kryckor därför ingen ridning på någon vecka till.
 
 
 
 

Godnatt

Har skrivet flera tidsinställda som kommer upp innom de närmaste dagarna.
Eftersom jag för tillfället inte rider så kommer det bli lite svårt uppdatera om det, men jag ska försöka följa med mamma till stallet imorgon iaf för att hälsa på ponnyn.
Som ni säkert redan vet har jag opererat mitt ben men kommer antagligen kunna rida igen om en vecka eller så!



RSS 2.0