Vi blev kvar här

Min sko är inte hittad än. Gått runt med foppatofflor idag.
Vaknade och gick åt pizza, sen nu på kvällen träffade vi massa trevliga folk, fiskade, badade och spelade kubb. Supermys! 




Det spåra

Va på fest här i Trosa igår kväll, va bra kväll , blev dock lite tråkigt drama, då jag inte alltid är så smart.. Och bilderna från kvällen går ej att visa (såg inte såå fräsh ut efter åkt flera timmar hit) 
Tyvärr kom polisen lite senare och förstörde lite, va endast att de var högljut men dom skickade ut folk, så stod ett tag och pratade med dom och försökte få skjus hem, men de ville han inte ;-( Så vi gick hem några till min kompis igen och avslutade kvällen där.
Kvällens bästa händelse måste ändå vart när poliserna med ficklampa stod och sökte efter min sko.. Men den kom aldrig fram hahaha..


Mot Trosa


(Bild från festen igår)

Sittee nu på tåget mot södertälje och ska sedan ta en buss därifrån till Trosa, ska träffa massa människor där och sedan sova hos en tjej från våran klass, hoppas på en bra kväll!

Det blev ingen ridning idag

Skulle som sagt rida ut med en kompis, men när jag skulle hoppa upp fick Candy PANIK drog iväg och lyckades då både trampa mig riktigt ordentligt och fick sedan in en fullträff på smalbenet..
Hon stod helt panikslagen stegrade och kastade sig, sen när jag skulle hoppa upp igen började hon direkt igen kasta sig och slänga sig i panik..

Kom fram till sen efter ett tag att de var när man tog i mankamen hon reagerade, så fort man nuddade fick hon påriktigt panik.. Så bara ta ut vetrinär andra gången på en vecka så hon kan få kortison...
Eftersom Candy har eksem så hade hon antagligen fått någon reaktion av ett bett eller liknande.. Min älskade ponnyplutt sån otur i allt.





kvarntäppan

(bild från gårdagen ridpass)
 
Hade en gryym kväll igår, och har nu börjat vakna till liv så jag och min kompis ska ta tåget ut till kvarntäppan och rida ut tillsammans såå mysigt! 
Som gammla tider när vi hade foderponny tillsamma<3
 
 
 

Nu har vi flyttat!



Nu har vi flyttar ponnyn bara för ett tag över till stallet där vi stod för ca 2 år sedan. Dom har perfekta ridvägar och massa ridsällskap så perfekt jobba upp kondis på henne till tävlingssäsongen. Ponnyn verkar nöjd iaf! 

Godnatt!

Är så glad över statestiken ligger på topp och ska försöka hålla den där nu! 

Imorgon ska ponnyn iväg, vart får ni veta imorgon ;) Men det blir sjukt bra och vill verkligen lägga allt på ponnyn just nu! 
Ska avanmäla mig i LB och endast starta någon LC till hösten då jag känner hon är inte i form för en LB i dagsläget, tyvärr! Så vi satsar bara på en massor av träning och bygga muskler nu. 



Runsten 19/7

 
Har såå mycket fina bilder så kommer kanske mer senare.
 

Ponnyn gick in idag med en attityd mot hinder som hon inte haft tidigare och sätter 2 nollor!! Sommarvilan för henne gjorde nytta. Min syrra hoppade som sagt 70 och 80 cm, började lite lägre då hon inte är helt igångsatt och de behövde få tillbaka själv förtroende från senaste tävlingen då Hanna åkte av efter att Candy crashade i ett hinder. 
såå stolt över min ponny, och min syster som gjorde en grym insatts trots att ponnyn var något för taggad.
 

Pay and jump


Min syster hoppar 70/80 idag för en lugnt start för ponnyn! Jag är med och fotar

Vår senaste dressyrtävling

Det här var den sista tävlingen för säsongen i våras, eller precis i början utav juli rättare sagt. Hon va väldigt trött och blev sjukt stark och nästan hängig i munnen, va en runda som varken kändes dålig eller bra. Slutade på ynka 58% då hon i galoppen blev stark och det blev "okontrollerat" 
 
Det var trots allt våran 4 lokala tillsammans någonsin och vi tar med oss de som rutin i framtiden. Nu är jag grymt taggad på kommande tävlingssänsong. Startar en LB på hemma plan i Augusti! 

Idag fyller jag 17!!













Massa bilder från den senaste veckan, haft de grymt.
På söndag kommer min kompis hem så ska fira mig någon dag i veckan, Blir nog bara grönan idag och komma hem i tid då jag ska upp till Runsten imorgon. Candy ska hoppa 70-80 på gräsbanan, spänande! 

Mot stall nummer 2

Vart ute och haft morgonfodringen i vårt stall, Candy var hur pigg som helst och åt som vanligt. Dock får hon mindre potioner och vi blöter igenom höt innan för att minska risk för irritation i halsen. Hon fick vila från ridningen då vi inte vill anstränga henne ifall hon fortfarande var irriterad i luftvägarna.

Nu ska vi vidare till nästa stall och jag ska rida en häst där, så otroligt fin och rolig att rida! 

Imorgon fyller jag år så blir inget stall utan ska tillbringa dagen med mina kompisar! 

2 bilder från när jag var ute och åt middag med en kompis för några dagar sedan! 

Rosa outfit, och ett toppen pass!








Trodde jag skulle se henne ta sina sista andetag

Som jag skrev tidigare så hände en sak idag i stallet som ledde till kaos i stallet, jag är fortfarande i chock och lär inte kunna sova i natt. Skulle jag inte ha en sån kämpe till ponny skulle jag sett henne ta sina sista andetag.
 
Flashbacksen från dagens händelse kommer hela tiden genom huvudet, hur min ponny står försöker få luft och hypervetilerar,  hur hennes näsborrar är helt rosa och hur hon gång på gång gör försök till att hosta, hur jag i panik ger grimskaftet till min mamma går därifrån och säger "jag vill inte se min ponny dö".
Aldrig har tiden gått så långsamt, kändes som en evighet vi väntade på vetrinären. Jag såg min ponnys blick bli tröttare och tröttare, hon stod hela tiden och skrapade med hoven i marken, frustrerad över att inte få luft. "Hon ger upp nu, hon kommer dö" kunde inte känna något för var i sån chock.
Folk i stallet börjar förstå vad som händer och är så oroligt tacksam för den hjälp och stöd vi fick idag.
 
Det var en vanlig dag i stallet, jag var skit glad över dagen ridpass och vi ställde henne i sjukhagen för att äta hö. Bara några meter efter jag tagit ut henne ur hagen börjar hon hosta enormt, hon står konstant i 2 min och hostar. Sedan står hon där och försöker få luft och hela händelsen kändes som en evighet. 
Vetrinären var berädd på att behöva skära upp halsen på henne för att hon skulle få luft (men om det hade vart så illa skullle inte Candy vart vid liv när vetrinären väl kom)
 
Vi hade turen med oss idag och bara ett tag innan vetrinären kom så hade candy börjat kunna ta ordentliga andetag igen och började pigga på sig. Hon fick en spruta med smärtstillande och när vi åkte från stallet idag så var hon sitt vanliga jag.
 
 Nu efteråt när man förstått vad som hänt så bränner tårarna bakom ögonlocken hela tiden, trodde jag skulle förlora min bästavän, mitt allt. Så tacksam till att hon idag står i sin box, och hon när vi åkte därifrån stod med sin nyfikna blick och öronen spettsade♥

Gårdagens ridpass

Bad mamma ta några bilder igår när jag red, hon kan inte kameran så bra men tyckte hon fick några bra bilder ändå! Candy var föörjävlig så en kompis fick hoppa upp i slutet och rida till henne lite för jag kunde inte hålla henne då hon var så sjukt övertaggad och drog i galoppen. 
Kan ju inte alltid gå bra, men i dagens ridpass var hon såsjukt fin så gårdagen är glömd!
 
 

Jag är tillbaka på bloggen

Hade tänkt att ta tag i bloggandet igen nu när ponnyn är igång igen och tävlingsäsongen snart ska börja!
Är riktigt taggad på att få upp statestiken igen, så vi ligger där vi ligger på 3 siffrigt igen ;)
 
Imorgon skulle transporten igentligen rulla ner mot Småland på träningsläger men pga att hennes avelsto hastigt behövdes ta bort så vart fölet tvungen att matas för han en gång i timmen, vilket inte skulle funka då!
Sen hände en fruktansvärd upplevelse idag vilket gör att det bara skulle va onödigt usätta henne för nästan 6 timmars transport resa!
 

Mamma har fixat tränare uppe i stockholm istället och andra planer för ponnyn och innom hästväg så det kommer funka ändå!
 
 

Vill redan tillbaka


Gbg, 2014

Göteborg nästa

Sitter just nu på tåget påväg ner till göteborg, bara en timme kvar sen är vi framme, sen är det bara att försöka hitta hotellet, hahah de får vi se hur de går.





imorgon drar vi mot göteborg

Packat lite nu på morgonen, nu ska jag iväg till stallet rida ut en kortis, vi hörs!

Sommarlov

Inte bloggat på ett tag, sommar lovet har bestått av massa festande, sen massa degande i sängen. Men känner de verkligen har behövts.
Höll igång hela första veckan på lovet, somnade på morgonen, och vakna på eftermiddagen.. 
Märkte på hela mig att jag mådde inte bra min hud blev hemsk osv, så tog några dagar vila. Något som verkligen behövdes.

Imorgon drar jag och en kompis till göteborg, såå taggad på det! Veckan efter gbg drar jag på träningsläger o småland. Kul att ha saker planerat!

Lite blandade bilder från min sommar










RSS 2.0