Stallet första gången på en vecka

Snacka om att jag saknat stallet, sitter nu i bilen påväg ut på första gången på en vecka. 

Fredagkvällen var sjukt bra, vi åt världens godaste middag. Sen på kvällen kom de massa folk på feest. Vi hade en riktigt bra kväll med rosa tema och massa trevligt folk. Missade sista tåget hem så tog nästa tåg mot TC för att äta donken, från TC fick vi sen skjus hem utav en kompis såå skönt!




Saknar Guldponnyn


Går nog inte beskriva hur mycket jag saknar henne, låter på mig som hon är såld eller ngt. Men egentligen bara inte vart ute på en vecka.. När man stressat sönder med plugg och uppsatser och inte ens kunnat vart i stallet så gör de nästan ont i en att inte ha tiden åka ut till stallet. Tur i såna här lägen att man har familj som också är hästintresserade.  
Imorgon slutar jag återigen skolan vid fem och sedan ska jag direkt hem till en kompis för att fira hennes 18 årsdag.

Förlåt för dålig och tråkig uppdatering i veckan, har några inlägg på G. Men inte lätt hitta inspiration när vardagen endast består av plugg. En vecka kvar sen har jag loov!



Stressigt

Har nu på morgonen vart i skolan för att skriva prov, och ska snart hålla en redovisning inför klassen. Blir inte mycket stall för mig eftersom jag slutar 5 varje dag den här veckan, och på fredag så ska jag direkt efter skolan hem till en kompis på middag eftersom hon fyller år. Men i helgen hoppas jag få träffa favorit ponnyn igen!
Saknar henne enormt trots det bara var några dagar sedan..
 
 

Stardust

Visst är hon snyygg?
Som jag skrev tidigare var jag imorse innan skolan ute i gamla stallet och red en häst där.. Stardust heter hon och är ett år äldre än Candy allså född 2008, en häst heelt annorlunda att rida än Candy verkligen! Men supernyttigt rida någon annan häst än sin egen. Jag red Stardust någon gång i veckan under tiden vi stog på Kvarntäppan och är jätte tacksam att få rida den här hästen ibland, eftersom hon är så sjuktfin.. Började med att rida ut och avslutade med ett kortare dressyrpass på volten. Min sits i hoppsadel behöver vi inte ens prata om haha..

Bästa start på veckan

Var på morgonen och red mammas kompis häst. Rätt skönt att börja skolan vid 12.30 och innan det hinna åka ut till stallet, bra start på dagen och hela den här veckan. Men nu ska jag fixa mig och dra till skolan, Uppdaterar med mer bilder när jag är hemma ikväll!

Älskade knasponny


Red ut barbacka i hackamore idag, hade mjukisbyxor och gympaskor på mig. Jättemysigt bara va ute galoppera i skogen på sin bästavän. Candy var sjukt pigg påvägen bort ifrån stallet och taktade osv, tänkte de va konstigt hon var så pigg. Hon svängde själv upp emot en väg där vi brukar rida så tänkte vi kan lika gärna gå där. Sen när jag skulle vända hem så förstod jag. Hon hade allså vart så pigg och glad för hon var påväg emot stället där hon fick stå och beta för 2 dagar sedan. Hon ställde sig och frös fast i marken när jag tänkte vända hem för hon ville stanna kvar och äta. Haha älskade knasponny❤️

Sista tävlingen för säsongen

Från framridningen:
 
På banan: 
 
Kom på  påvägen ut till stallet att jag tränat på fel program, så fick sitta träna ett annat i bilen, trots den jobbiga starten på dagen är jag riktigt nöjd. Haha skulle Candy vara C ponny skulle dagens ritt leda till vinst men så var det tyvärr inte. men gämfört med de andra kategorierna så var det ingen katastrof procent och jag är grymt nöjd med känslan.Känns lite segt att avsluta säsongen nu när jag äntligen börjat tycka det är riktigt kul att tävla.
Men men, vi får tagga nästa säsong och under sommaren träna massor med halvhalter, galoppfattningar och ökningar  
 
Idag satt galoppen riktigt bra, galoppfatnningarna med! Fick 6or på galoppdelarna nu, haha bättre det än 2or. Även en 7a idag igen på skritten som jag tidgare fått 4or på, snacka om att vi utvecklas Hon dog tyvärr lite på banan idag, och skulle jag ridit rätt storlek på volterna så skulle procenten vart betydligt högre. Kommentaren på första volten var "jätte stor!" , men som sagt hade inte tränat programet innan och hade inte helt koll på volterna, så får vara jättenöjd.

Jag börjar lära mig


För ett år sedan så stog jag helt seriöst grät för jag blev så frustrerad över mina knoppar.  Börjar äntligen lära mig knoppa, trots att Candy har världens tjockaste ponnyman och att den är avskavd där nere så blev dom ändå helt okej. Tog inte så långtid heller så jag är nöjd. Nu är jag taggad på imorgon! 

Från liten till stor

 
De två första bilderna är från första vintern vi hade henne, har haft henne i snart 4 och ett halvt år. Om man kollar på den understa bilden, snacka om vilken utvecklig vi gjort. Kom ihåg hur Candy ibörjan alltid drog till mamma om hon var i närheten utav volten osv. Inte förens man kollar tillbaka man faktiskt inser vilket jobb vi har gjort med den här ponnyn!
 
Man kan knappt tro det är samma häst!
 

Överlycklig



Så tråkigt, var tvugna att gå in i ridhuset och rida så blev inga bilder idag. Mamma filmade endast en galoppfattning, supertråkigt då jag hade galet bra känsla. Känslan går nog inte beskriva hon var perfekt! Satt och log hela ridpasset. Jag red fram henne och sedan fick Sanna hoppa upp ett tag och rida igenom henne, kändes som en helt ny häst när jag hoppade upp sen igen. Jag är så gaalet nöjd.

Dressyrträning

Visst är de snyggt med brun!? Hade chapsen och skorna hemma så tänkte testa och blev mycket snyggare än vad jag trodde. Candy låg och sov idag igen men får hoppas hon är lite mer taggad i ridningen, uppdaterar mer senare!

Fullt upp

Shit va tiden går, hinner knappt blinka så kommer de snart vara sommarlov. Ååh så taggad på livet just nu, imorgon ska jag på arbetsintervju och sedan blir det dressyrträning. Sanna får kanske hoppa upp under träningen imorgon eftersom jag inte är helt frisk i kroppen. Ska ta med kameran försöka ta lite nya bilder! Ridpasset igår gick galet bra, hon var så otroligt mjuk och fin. Nackdelen med det är att jag då lätt länger tygeln, vilket inte blir något bra i slutändan så de bara tänka på det under morgondagen!
hjärtat låg och sov när vi kom, mys ponny❤️
Hon sköte sig superfint på dagens hoppträning, kul se hur mycket framsteg dom gjort tillsammans! 

Dressyrpass och nationella

Bussen gick 6.54 hemmifrån imorse efter det har jag suttit med nationella prov hela dagen.. Sedan blev det stall i ösregnet. Tur ponnyn var riktigt fin idag, annars riiktig deppdag. Märke på videon sen att mina tyglar var aldeles för långa, haha de är något nytt varje gång allså. Så dressyrträning på torsdag blir behövligt! Är jättetaggad😍



Direkt från stallet

Fick den här bilden skickad från pappa som idag är ute i stallet och tar hand om Candy, haha snygg ponny. Saknar henne redan, men får se fram emot ett ridpass imorgon efter skolan!😍


Måndag 11:19

Godmorgon! Efter en galet bra och välbehövlig långhelg är det måndag igen.. Jag startar veckan med att försova mig riktigt ordentligt, hade glömt ställa klockan igår kväll antar jag för var så sjukt trött efter helgen. 

Kommande vecka består utav plugg, en massa massa träning och finslipning på dressyrprogramen. I helgen ska galoppen sitta ordentligt. Riktigt taggad!



Mälarhöjden 17/5

Trots att det här kändes som världens längsta dag i ösregn studtals så får vi ändå vara nöjda med dagen! Candy sköte sig mer än bra trots att hennes hagkompis var på samma tävling. Var endast när mamma ledde henne som hon gick runt kastade sig och gnäggade helt förtvivlat. Två superfina rundor och Hanna hade jättebra känlsa. Nu är dom kvalade avdelning A så nästa tävling blir det förhoppningsvis omhoppning! 
Sen ett stort grattis till Jonna, Josefin och Filippa för jättefina rundor. Jossan plockade hem en andra och första placering och satt även en nolla i Avd.B med sin ungponny. Jonna tog en 3dje placering i hennes andra AvdA någonsin. Superduktiga!
 

Film från andra klassen idag

 

Kvalad avdelning A


4 fel i första klassen, och en nolla i sista. Nu är dom kvalade avdelning A!💗

ATM


Mälarhöjden hopptävling, uppdaterar mer hemma! 

Mer bilder ifrån terrängträningen


 

ponnyallsvenskan omg2

Förra helgen var vi iväg och tävlade på Gladö, Candy hade dagen innan gått hoppning och var lite trött. Efter att analyserat och tänkt efter så är jag nöjd med dagen. Trots katastrof missar och procenten i andra klassen kom som en käftsmäll. Det bästa på hela dagen var nog att i lagklassen när jag red spelades "I want Candy" "Candy man"  och yttligare en låt med Candy.. Haha riktigt kul faktiskt, fick mig att skratta och slappna av lite mer innan jag startade. En kompis till mig som hade hjälp till fixa med musiken så var ingen slump att det blev så..
 
LC2 2015
Det var första gången jag red det här programet, hade katastrofkänlsa igenom hela programet. Fick trots allt några 7or, blandannat på skritten (!!) Riktigt nöjd med det, Candy brukar alltid somna annars, gå kolla på fåglar osv. Får oftast runt en 4a där. Så jättenöjd att hon börjat skritta på ordentligt och trampa under sig.
Trots att ritten kändes katastof hade jag endast 7or och 6,5 fram till galopp-programet där jag tappade henne helt.
Kommentar "Väl genomförd ritt. Relaktiv stadig men kan bli mer lösgjord i sidorna. Du har lite för bråttom, stäm av och va nogranare med vägarna."
Den här gången var det mitt fel att jag inte red igenom henne ordentligt på framridningen och sedan stressade igenom hela programet. Jag måste andas emallan åt, ta en paus och sedan forsätta.
 
 LC1 2015
I det här programet hade jag en väldigt bra känsla, som tydligen enligt domaren inte alls stämde.Även fast 2 stycken 2or i galoppen pga felfattning kändes resultatet som en käftsmäll. Även fast hon dömde alla lika hårt så sänker det självförtroendet ordentligt. Var otroligt nöjd och glad efter ritten som sedan övergick i tårar av att höra procenten.
Kommentar:"Mjukt ridet på ponny som får lite problem i galoppdelen. Behöver bli mer uppmärksam på dina hjälper."
Candy var trött och inte ordentligt igonom riden. Jag mesrider och vågar inte trycka på henne, där av reslutatet. Men det kommer,det vet jag! På träning är hon alltid otroligt fin. Det behövs bara mera styrka.
 

Dagen före tävling

Var igår kväll med en kompis, slutade med att vi träffade några kompisar och vi kom hem runt 4 på natten. Men men var längesen jag hittade på något så var riktigt värt att jag tog mig ut och gjorde något.
 
Efter få timmarssöm så åkte vi ut till stallet, Johanna som jag var ute med igår följde med. Eftersom min syster ska tävla imorgon så red jag ut under tiden hon fixade. Skrittade mest bara barbacka, tog en kortare galopp.. HAHA i världens halaste ridbyxor och en busande ponny, kunde slutat mindre bra. Påvägen hem fick Johanna hoppa upp och skritta henne, gick superbra!
"om jag drar upp benen ser jag inte för lång ut..!" Haha 
 

Dagarna går för fort

Gick in hit och såg att statistiken låg väldigt bra trots att jag har vart borta från bloggandet ett tag, endast uppdaderat med lite bilder efter tävlingarna. 
Ska ta igen bloggandet igen, uppdatera lite om de senaste tävlingarna och sen om kommande tävlingar. Hanna har bland annat startat 2 hoppning och jag har också startat dressyr med blandade reslutat. Vi har gått från 4or i skritten till 7or bland annat vilket känns riktigt bra.
I båda genarna krävs det mera styrka för att hon ska orka hålla ihop sig osv men det kommmer, om något år kommer hon vara så himla fin!
Bilden är från gårdagens ridpass hon var riktigt riktigt fin, red igenom henn i båda sidorna och hade några bommar så hon fick lyfta ordentligt på benen. Snacka om att bara några bommar gjorde skillnad, blev till och med svårt sitta ner i taven på henne för hon fick sån fin trav.
 
Tiden bara rusar iväg och snart är det sommarlov, sömlösa nääter pga stress för skolan har mina senaste veckor bestått av. Men nu med ca 16 skoldagar kvar känner jag att jag börjar få koll påläget och jag ligger på godkänt i allt vilket är det som känns mest viktigt just nu. 

9/5-15

 

Mälarhöjden 2/5

Såå sköönt idag var jag inte alls sådär nervös som jag brukar och kunde rida ordentligt. Jag är så NÖJD med dagen, första klassen låg dommaren väldigt lågt i procenten, hon som vann min klass hade 60.00% procent.. 
Antar att hon blev tillsagd till LBn eftersom procenten där var mer normal.
 
Som sagt är jag nöjd, gjorde en stor miss i höger galoppen så där fick jag en 2a, fattade fel galopp så var tvungen göra ett byte tyvärr. Annars var resten programet bra så var riktigt tråkigt att det hände, Samma dommare ska döma på Gladö nästa vecka så känns lite segt då jag vet ritten idag var riktigt bra och ändå fick så pass låg procent. 
 
Vid framridningen av LBn (4 timmar senare..!) så hade det börja ösregna och Candy var såå pigg, på marken när man stannade henne började hon backa istället tex hahah, sen höll hon på att busa på framridningen. Men gillar ha henne så för finns mer att rida ihop då! 
 
har bara bilder ifrån LCn eftersom det sen började regna senare..
Har mer bilder bara inte hunnit kolla igenom alla, men sjukt hur fin hon är!

Färdiga inför imorgon!

Red ett jättekort ridpass idag, hon var så fin så ville inte hålla på bråka. Dock var hon sjukt pigg men roligare ha henne så än att hon inte går framåt ordentligt. 
Candy fick äta innan jag knoppade henne så hon var hur snäll som hellst att knoppa,hon stog och hängde i grimman för och hade somnat efter ett tag! Så sjukt söt ❤️



Laddad för morgondagen

Gårdagen var jättemysig, var först hemma hos mig åt middag, åkte sedan till Fruängen hos en kompis där vi hängde igår kväll. Kom hem runt 4a tiden så är lite lagom sliten idag, skulle egentligen tävlar fredag, lördag den här helgen men kändes rätt bra att vi avanmälde fredagen skulle blivit för mycket! 

Ska åka ut till stallet om någon timme så ska min tränare hjälpa rida igenom Candy till imorgon. Hoppas verkligen hon har framåtbjudningen med sig till imorgon, och jag har ett glatt humör med mig! 



RSS 2.0