Ett år fram till nu del 1

Det är snart exakt ett år sedan vi flyttade till det stallet vi står på nu. Det blev stora förändringar och den utvecklingen vi har gjort är enorm. 
 
För ett år sedan när vi flyttade till Lyckås var Candy 3år gammal hon var riden i skritt, trav och galopp men var i stortsätt ostyrbar. Ridpassen bestod utav en ponny som sprang runt med oss på ryggen sparkade bakut och var mer oinriden är inriden. Jag minns de gånger vi försökte rida ut men slutade med att man fick leda hem hästen, jag hade ingen koll på henne det var hon som bestämde över oss.
Jag var nästan rädd för min egen ponny ett tag.
 
 
Men sen kom räddningen vår tränare som jag än idag tränar för hoppade upp på Candy, hon började rida candy några dagar i veckan. Vi började träna för henne och vi gjorde stora framsteg varje dag. Det blev som en helt annan häst och jag va helt överlycklig över henne
två bilder från första vintern på Lyckås 
 
Vi fortsatte träna och det gick fortfarande framåt det har det för det mesta gjort under tiden på lyckås vår utvecklig har gått uppåt hela tiden har bara vart veckor vi fått tillbaka slag och haft det lite jobbigt. Men nästa vecka är ponnyn hur fin som helst och gör nya framsteg igen,
 
Min syster började öven hoppa henne under våren och startade även hennes första pay and jump har för mig dom kom runt med ett stop, eller som min kära ponny gör hon springer fort förbi hindret, tror hon ALDRIG vägrat på ett hinder 
 
Det kommer en del 2 på inlägget det skulle bli för långt med hela året i samma inlägg

Ridpass den 28/1

Jag red som sagt lektion i tisdags, hoppade upp på ponnyn och det första hon gör är att dra iväg sparka bakut... Så mamma tog och longerade henne några varv för att hon skulle lugna ner sig lite. Den där ponnyn kan inte vila mer än en dag utan att bli helt överpigg.

Tränade galoppfattningar på lektionen hon var gryyymt stark då hon inte orkar hålla samlad gallop under en längre tid, C fick hoppa upp ett tag och gjorde några galoppfattningar på henne, blev så stor skillna när jag hoppade upp igen! Behöver endast tänka galopp så galopperade hästen, helt fantastiskt! 



Tänkte starta upp bloggen ordentligt igen

Jag har ju bara bloggat till och från men tidigare haft bloggar som legat väldigt bra i statistik, så ska väl börja ha med mig kameran o fotograf till stallet (och försöka lära mamma fota) så jag har nya bilder att uppdatera med också.
Eftersom jag hat skoldator som jag har med mig över allt så kommer uppdateringen hållas hyfsad om jag håller motivationen till att blogga uppe :)



Till stallet

Träning av LB program väntas hoppas på ett bra pass!



3 år tillsammans

Idah har vi haft Candy i exakt 3 år.
 
Det var för 3 år sedan jag, min mama och syster stod spänt på att våran ponny skulle komma, Candy kom i en stor hästlastbil full med andra hästar. Ut kom en lite lurvi 2 åring. Jag grät typ av lycka hade äntlien fått en ponny.
 
sVi börjde redan första veckan tömköra henne osv jobbade med att hon skulle ha tilit till oss. Jag höll inte på henne mycket då ja under tiden innan hon blev inrider hade 2 foderponnysar.
Men här kommer en massor med blande bilder från våran tid tsm.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0